arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2


 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van november

 

1. Notulen ALV 15 november 2023

2. Veilig skiffen in de winter

3. Ger - trouwe deelnemer aan de woensdagochtend inloop

4. Barista's in het zonnetje gezet

5. Dames zetten snelle tijd neer bij Lingebokaal

6. Miguel kijkt terug op Italiaans spektakel

7. Spul in een kast? Haal het graag op

8. Zuurkoolliefhebbers de Oude IJssel op

9. Nieuwe datum: Meld je aan voor de Oliebollenrace - vrijdag 29 december

10. Filmpje kijken van de Novembervieren wedstrijd

 

Nieuwsbrief januari

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 4.

Aanleveren kopij uiterlijk 20 januari 2024.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

 1. Notulen ALV 15 november 2023 

notulen

 

 

De notulen van de ALV zijn beschikbaar en kan je lezen met deze link, mocht op- of aanmerkingen hebben dan kan je die sturen naar siraterces.[antispam].@arvdeank.nl

 

 

 2. Veilig skiffen in de winter

drijvers-2

 

 

Wil je graag blijven skiffen in de winter maar dan wel veilig?

Gebruik de drijvers op de ooievaar en de oeverzwaluw!
Informatie bij Hans Fleur (06 22864567).

 

 3. Ger - trouwe deelmemer aan de woensdagochtend inloop

ger-gooren-2

 

Na zijn pensionering verruilde Ger Gooren het drukke westen voor het levendige Doetinchem. De sportieve Ger had al langer het idee om te gaan roeien. Al snel vond hij onze ARV de Ank.  Niet alleen roeien maar ook biljarten en hardlopen houden Ger bezig en fit. Lees meer over Ger.

 

 4. Barista's in het zonnetje gezet

barristas

 

Tijdens de ALV heeft voorzitter Willem onze barista's in het zonnetje gezet met deze lichtgevende gele petten. Eigenlijk zijn de barista's de zonnetjes! Deze vrijwilligers zorgen voor een warme kop koffie na het roeien en een gezellige sfeer. Heel veel dank aan Hans, Thea, Ger, Nico (knielend), Wanda, Saskia en Maria (en Marianne niet op de foto).

 

 5. Dames zetten snelle tijd neer bij Lingebokaal

lingebokaal-300px

 

Wekenlang hebben Carolien, Lonneke, Myriam, Paulien en Rike zich voorbereid op de Lingebokaalrace op 11 november. Ze hebben een gladde vier, de Hammert, van RV De Linge, geleend die lekker liep. De dames waren erg tevreden met hun tijd - drie minuten beter dan vorig jaar! Lees het verhaal van Lonneke.

 

 6. Miguel kijkt terug op Italiaans spektakel 

silverskiff-300px

 

In Turijn, Italië, deed Miguel mee aan het SilverSkiff, een internationale roeiwedstrijd voor single skiffs over 11 km. Het begon in 1992 met een groep van 25 roeiende vrienden - mannen op leeftijd, met zilvergrijs haar, vandaar de verwijzing naar de naam. Sindsdien is het uitgegroeid tot een tweedaags evenement met meer dan 1000 deelnemers. Miguel kijkt terug op een geweldig feest.

 

 7. Spul in een kast? - Haal het graag op

kastjes-2

Twee kastjes (nr. 2 en nr. 14) in de dameskleedkamer en ook kastjes in de herenkleedkamer lijken permanent in gebruik te zijn. Dit is niet de bedoeling. De kastjes zijn alleen bedoeld voor gebruik tijdens het roeien. Heb je permanent spullen in een locker liggen? Haal je spullen dan op zodat de lockers weer voor iedereen beschikbaar zijn. Als de lockers bezet blijven, worden ze binnenkort geopend met een mastersleutel (om aan de hand van de spullen de eigenaar te bepalen) en zo weer vrijgegeven voor gebruik.

 

 8. Zuurkoolliefhebbers de Oude IJssel op 

zuurkooltocht-2

 

'Bijna' 14 zuurkoolliefhebbers verdeeld over 4 boten gingen op 4 november enthousiast de Oude IJssel op voor de jaarlijkse zuurkooltocht. Iets ingekort vanwege het slechte weer was er aan gezelligheid en lachen geen gebrek en natuurlijk Harry's heerlijke zelfgemaakte appeltaart. Lees het verslag door Ismaël.

 

 9. Nieuwe datum: Meld je aan voor de Oliebollenrace - vrijdag 29 december

1-arv-nwsbr-oliebollen-nh-dec-22-jan-23-cartoon-rk-lr

Na de eerste zeer geslaagde editie en een jaar van trainen, organiseren we opnieuw de oliebollenrace. De korte-afstandsrace is tussen de steiger in de draaikom bij de Energiebrug en de dukdalven vóór het clubgebouw, ongeveer 500 meter en is voor ALLE leden. Je schrijft je individueel in, de organisatie maakt de teams! Gezelligheid troef maar het kan ook niet zo zijn dat Marcel zijn wisseltrofee nóg een jaar in de kast heeft staan. Komt allen om dit tweede jaar dat de ARV zelfstandig bestaat, op een sportieve en gezellige manier af te sluiten. De inschrijving sluit op maandag 25 december. 

 

 10. Filmpje kijken van de Novembervieren wedstrijd

 

novembervieren-300px

 

 

Nog niet gezien! Kijk hoe ons super damesteam zich klaarmaakt en deelneemt aan de Novembervieren wedstrijd in Amsterdam.

 

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank