logo-oijr

 

logo-oijr

Oude IJssel Race


De Oude IJssel vormt de grens tussen De Liemers en de Achterhoek. Het is een vrij brede rivier, die slingert door het landschap met zachte oevers en een beschutte ligging zodat wind en golven vrijwel nooit een belemmering zijn. De Oude IJssel kent nauwelijks scheepvaart, tijdens de race wordt de scheepvaart stilgelegd. De wedstrijd start in Doesburg vlak bij de sluis. De finish is na 12 km roeien bij ARV de Ank in Doetinchem. Onderweg passeert u diverse bruggen, een windmolen en o.a. kasteel Laag Keppel.

Per veld is er een prijs voor de snelste roeier. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor de gecorrigeerd snelste per categorie (bijv. dames skiff of heren 2) en de gecorrigeerd snelste overall. Hiervoor wordt gewerkt me correctiefactoren voor leeftijd en het boottype. De huidige baanrecords vind je hier.

De Oude IJssel Race wordt georganiseerd door ARV de Ank in Doetinchem in samenwerking met Daventria uit Deventer.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via: ecarlessjieduo.[antispam].@arvdeank.nl


Laatste nieuws

De uitslagen Oude IJssel Race 2024 staan online

Datum: 20 april 2024  -  Categorie: Oude IJssel Race
De uitslagen van de Oude IJssel Race staan online. Je vindt de uitslagen hier. We kijken terug op een sportieve en geslaagde wedstrijddag.  Organisatie, deelnemers, supporters en vrijwilligers bedankt!

De loting Oude IJssel Race 2024 staat online

Datum: 17 april 2024  -  Categorie: Oude IJssel Race
Het totaal aantal inschrijvingen is opgelopen tot een recordhoogte. We kijken uit naar een mooie wedstrijddag. In veel verschillende velden kan blik getrokken worden. De loting Oude IJssel Race 2024 staat online. Bek...

Inschrijving Oude IJssel Race geopend

Datum: 01 april 2024  -  Categorie: Oude IJssel Race
De inschrijving voor deelname aan de Oude IJssel Race op 20 april 2024 is geopend! Voor leden van ARV de Ank:  Inschrijven gaat via de kalender op de website. Daar kan je, na inloggen, inschrijven. De organisatie we...

Prijs voor de absoluut snelste skiffeuse

Datum: 07 maart 2024  -  Categorie: Oude IJssel Race
Dit jaar hebben we een aanvullende (speciale)prijs voor de absoluut snelste skiffeuse. Wat dit is wordt later bekend gemaakt.

poster-oijr-500px

De start van de Oude IJssel Race is over