arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Wedstrijden

Kijk voor een selectie wedstrijden die worden voorgesteld door de wedstrijdcommissaris van de Ank op de kalender op de website.

Een complete lijst met specifieke wedstrijdinformatie kan je vinden op de website van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar: neieordjirtsdew.[antispam].@arvdeank.nl

Aanmelden voor een wedstrijd

Wil je meedoen met een wedstrijd, dan meld je de ploeg (of bij skiff jezelf) aan via de activiteitenkalender op de website. Staat de gewenste wedstrijd (nog) niet op de kalender dan kan je een voorstel indienen bij de wedstrijdcommisaris.

Daar vul je in uit welke leden de ploeg bestaat en op welke positie zij in de boot zitten. Ook vermeld je met welke boot je de wedstrijd wilt roeien en in welk veld je wilt uitkomen. De aanmelding komt bij de wedstrijdcommissaris terecht. De aanmelder van de ploeg voor de wedstrijd is tegelijkertijd de teamcaptain voor deze wedstrijd.

De wedstrijdcommissaris onderhoudt contact met de teamcaptain. De teamcaptain deelt de informatie vervolgens met de ploegleden. De wedstrijdcommissaris faciliteert de ploegen door hen aan te melden bij de wedstrijd via de KNRB en de boten en de botenwagen te reserveren. De wedstrijdcommissaris coördineert ook het op- en afladen en vervoer van de boten. Deelnemers betalen van te voren door middel van digitale overschrijving hun deelnamegeld aan de betreffende wedstrijdorganisatie. In de toekomst wil De Ank het mogelijk maken dit via een automatische incasso te regelen.

Zijn er meerdere ploegen die eenzelfde boot willen gebruiken en er onderling niet uitkomen dan bepaalt de wedstrijdcommissaris wie in welke boot roeit. De ploegen dragen zelf zorg voor een wedstrijdstuur, een geautoriseerde bestuurder voor de botenwagen en het wedstrijdklaar maken van de boot. De ploegen nemen kennis van de bepalingen van de betreffende wedstrijd via de verenigingswebsites en de KNRB.

Wedstrijdlicentie

Wil je een wedstrijd roeien of sturen, dan is het verplicht een KNRB-wedstrijdlicentie te hebben. Hierin geeft de deelnemende roeier aan geen doping te hebben gebruikt voorafgaand aan de wedstrijd. Je bent als sporter altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in je lichaam bevindt.

Heb je nog geen wedstrijdlicentie? Vraag het ruim op tijd aan! Voor sluiting van een wedstrijdinschrijving moet het contract binnen zijn bij de KNRB. Anders kun je niet meedoen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal in bezit van een wedstrijdlicentie dan wordt dit jaarlijks stilzwijgend verlengd. Per jaar wordt bij het ploegoverzicht aangegeven of ieder ploeglid in bezit is van een wedstrijdcontract.

ARV de Ank-Leden kunnen zelf de licentie ondertekenen in hun persoonlijke KNRB-account. Deze account kan aangemaakt worden via Mijn Roeien: https://mijn.roeien.nl/inloggen. Hiervoor heb je jouw eigen KNRB-lidnummer nodig, dat je kan terugvinden in de ledenlijst in de bibliotheek op onze website. Na inloggen en het volgen van de instructies kun je een wedstrijdlicentie aanvragen en ondertekenen. Hierna kan je ingeschreven worden voor deelname aan alle landelijke wedstrijden.

Ook wedstrijdsturen hebben een wedstrijdlicentie nodig! Is een roeier bij verschillende verenigingen lid, dan hoeft er maar één keer een contract te worden ingediend.

Voor meer informatie: https://knrb.nl/voor-roeiers/wedstrijdlicentie/

Wedstrijdtenue

wedstrijdtenue-300pxWedstrijdtenue Roeiers van ARV de ANK die een wedstrijd roeien moeten het ARV de ANK wedstrijdtenue dragen zoals vastgelegd bij de KNRB.

Bij training op ons roeiwater gelden de clubregels: fluorescerend geel hes, shirt of jack. Hier dient de zichtbaarheid en daarmee gepaard gaande veiligheid als belangrijkste uitgangspunt.

Kalender wedstrijdroeien

2024 Activiteit
15 september
zondag
Cottwich Almelo Regatta
Almelose roeivereniging Amycus, Almelo
21 september
zaterdag
09:00 tot
14:00
Clubkampioenschappen ARV de Ank
ARV De Ank
5 oktober
zaterdag
Oktoberregatta
Tilburgse Open Roeivereniging TOR
5 oktober
zaterdag
Rose vom Wörthersee 2024
Klagenfurt (AUT)
9 november
zaterdag
Lingebokaal
Roeivereniging Leerdam
23 november
zaterdag
Beatrix Winterrace
Eindhovense roeivereniging Beatrix

Verslagen wedstijden

Scherp trainen brengt succes op de Dutch Masters Open (DMO) 

Datum: 18 juni 2024
Na de Spaarne Lenterace schakelden de racedames in drie trainingen over op een racetempo voor de korte afstand ter voorbereiding van de DMO (1km). Dorien, Corrie, Nanja en Saskia in de vier en Elienke in skiff.  Vanu...

Gezellige dag bij de Spaarne Lenterace

Datum: 30 mei 2024
In het weekend van 25 en 26 mei vond de Spaarne Lenterace plaats. Een tijdrace over 4,5 kilometer over de Ringvaart en het Spaarne bij Heemstede. De Ank deed mee op de zaterdag. Bij aankomst konden we ons eerst vergap...

Elf steden bedwongen

Datum: 29 mei 2024
Onze 12 roeiers veroverden de 11 Friese steden van de roeimarathon in vrijwel dezelfde tijd als vorig jaar. Als in een soort fotofinish na bijna 24 uur roeien, slechts 27 seconden langzamer. Heel consistent dus, ook...

Elfstedenroeimarathon succesvol voor ARV de Ank

Datum: 14 mei 2024
Wat een topteam! Lekker elfstedenroeimarathon geroeid, 27e van ruim 60 ploegen in de toercategorie met de Achterhoekse Roeivereniging de Ank. Het blijft een mooi avontuur van ruim 22 uur roeien over de wateren in Frys...