arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Wedstrijden

Kijk voor een selectie wedstrijden die worden voorgesteld door de wedstrijdcommissaris van de Ank op de kalender op de website.

Een complete lijst met specifieke wedstrijdinformatie kan je vinden op de website van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar: neieordjirtsdew.[antispam].@arvdeank.nl

Aanmelden voor een wedstrijd

Wil je meedoen met een wedstrijd, dan meld je de ploeg (of bij skiff jezelf) aan via de activiteitenkalender op de website. Staat de gewenste wedstrijd (nog) niet op de kalender dan kan je een voorstel indienen bij de wedstrijdcommisaris.

Daar vul je in uit welke leden de ploeg bestaat en op welke positie zij in de boot zitten. Ook vermeld je met welke boot je de wedstrijd wilt roeien en in welk veld je wilt uitkomen. De aanmelding komt bij de wedstrijdcommissaris terecht. De aanmelder van de ploeg voor de wedstrijd is tegelijkertijd de teamcaptain voor deze wedstrijd.

De wedstrijdcommissaris onderhoudt contact met de teamcaptain. De teamcaptain deelt de informatie vervolgens met de ploegleden. De wedstrijdcommissaris faciliteert de ploegen door hen aan te melden bij de wedstrijd via de KNRB en de boten en de botenwagen te reserveren. De wedstrijdcommissaris coördineert ook het op- en afladen en vervoer van de boten. Deelnemers betalen van te voren door middel van digitale overschrijving hun deelnamegeld aan de betreffende wedstrijdorganisatie. In de toekomst wil De Ank het mogelijk maken dit via een automatische incasso te regelen.

Zijn er meerdere ploegen die eenzelfde boot willen gebruiken en er onderling niet uitkomen dan bepaalt de wedstrijdcommissaris wie in welke boot roeit. De ploegen dragen zelf zorg voor een wedstrijdstuur, een geautoriseerde bestuurder voor de botenwagen en het wedstrijdklaar maken van de boot. De ploegen nemen kennis van de bepalingen van de betreffende wedstrijd via de verenigingswebsites en de KNRB.

Wedstrijdlicentie

Wil je een wedstrijd roeien of sturen, dan is het verplicht een KNRB-wedstrijdlicentie te hebben. Hierin geeft de deelnemende roeier aan geen doping te hebben gebruikt voorafgaand aan de wedstrijd. Je bent als sporter altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in je lichaam bevindt.

Heb je nog geen wedstrijdlicentie? Vraag het ruim op tijd aan! Voor sluiting van een wedstrijdinschrijving moet het contract binnen zijn bij de KNRB. Anders kun je niet meedoen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal in bezit van een wedstrijdlicentie dan wordt dit jaarlijks stilzwijgend verlengd. Per jaar wordt bij het ploegoverzicht aangegeven of ieder ploeglid in bezit is van een wedstrijdcontract.

ARV de Ank-Leden kunnen zelf de licentie ondertekenen in hun persoonlijke KNRB-account. Deze account kan aangemaakt worden via Mijn Roeien: https://mijn.roeien.nl/inloggen. Hiervoor heb je jouw eigen KNRB-lidnummer nodig, dat je kan terugvinden in de ledenlijst in de bibliotheek op onze website. Na inloggen en het volgen van de instructies kun je een wedstrijdlicentie aanvragen en ondertekenen. Hierna kan je ingeschreven worden voor deelname aan alle landelijke wedstrijden.

Ook wedstrijdsturen hebben een wedstrijdlicentie nodig! Is een roeier bij verschillende verenigingen lid, dan hoeft er maar één keer een contract te worden ingediend.

Voor meer informatie: https://knrb.nl/voor-roeiers/wedstrijdlicentie/

Wedstrijdtenue

wedstrijdtenue-300pxWedstrijdtenue Roeiers van ARV de ANK die een wedstrijd roeien moeten het ARV de ANK wedstrijdtenue dragen zoals vastgelegd bij de KNRB.

Bij training op ons roeiwater gelden de clubregels: fluorescerend geel hes, shirt of jack. Hier dient de zichtbaarheid en daarmee gepaard gaande veiligheid als belangrijkste uitgangspunt.

Kalender wedstrijdroeien

2024 Activiteit
9 maart
zaterdag
09:00 tot
17:00
Head of the River Amstel 2023
RV Willem III te Amsterdam
16 maart
zaterdag
09:00 tot
16:00
Heineken Roeivierkamp 2023
ASR Nereus te Amsterdam
23 maart
zaterdag
09:00 tot
16:00
Tweehead
KARZV de Hoop te Amsterdam
24 maart
zondag
09:00 tot
16:00
Skiffhead
KARZV de Hoop te Amsterdam
7 april
zondag
Vestingregatta (jubileumeditie!)
Gorcum
20 april
zaterdag
08:00 tot
14:00
Oude IJssel Race 2024
ARV De Ank
25 mei
zaterdag
Spaarne Lente Race
Haarlem - Heemstede
9 juni
zondag
09:30 tot
17:00
Zwolsche Vechtregatta
Zwolsche Roei- en Zeilvereniging, Zwolle
15 juni
zaterdag
08:45 tot
13:30
Jan Rauwerdink Regatta
ARV de Ank
15 september
zondag
Cottwich Almelo Regatta
Almelose roeivereniging Amycus, Almelo
21 september
zaterdag
09:00 tot
14:00
Clubkampioenschappen ARV de Ank
ARV De Ank
5 oktober
zaterdag
Oktoberregatta
Tilburgse Open Roeivereniging TOR
5 oktober
zaterdag
Rose vom W├Ârthersee 2024
Klagenfurt (AUT)
9 november
zaterdag
Lingebokaal
Roeivereniging Leerdam
23 november
zaterdag
Beatrix Winterrace
Eindhovense roeivereniging Beatrix

Verslagen wedstijden

De start van het wedstrijdseizoen smaakt naar meer!

Datum: 20 februari 2024
De start van het wedstrijdseizoen smaakt naar meer! Op zondag 11 februari zijn maar liefst drie enthousiaste damesploegen en Jan Peter afgereisd naar het mooie Twente. Bij de Twentsche Roeivereniging Tubantia in Heng...

Dames zetten een veel snellere tijd neer bij de Lingebokaal

Datum: 15 november 2023
Wekenlang hebben we ons voorbereid op de Lingebokaalwedstrijd. Het is erg fijn om samen, Carolien, Lonneke, Myriam, Paulien en Rike, naar een doel toe te werken. Op de elfde van de elfde is het zover. Om 6.30 uur ver...

Silver Skiff 2023 verslag

Datum: 09 november 2023
4-5 November 2023: Silver Skiff. Sinds 1992 vindt jaarlijks in november de Silver Skiff plaats: een internationale roeiwedstrijd voor enkel skiffs. Ontstaan Vittorio Soave (87) daagde op een koude decemberdag in 19...