arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Wedstrijden

Kijk voor een selectie wedstrijden die worden voorgesteld door de wedstrijdcommissaris van de Ank op de kalender op de website.

Een complete lijst met specifieke wedstrijdinformatie kan je vinden op de website van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar: neieordjirtsdew.[antispam].@arvdeank.nl

Aanmelden voor een wedstrijd

Wil je meedoen met een wedstrijd, dan meld je de ploeg (of bij skiff jezelf) aan via de activiteitenkalender op de website. Staat de gewenste wedstrijd (nog) niet op de kalender dan kan je een voorstel indienen bij de wedstrijdcommisaris.

Daar vul je in uit welke leden de ploeg bestaat en op welke positie zij in de boot zitten. Ook vermeld je met welke boot je de wedstrijd wilt roeien en in welk veld je wilt uitkomen. De aanmelding komt bij de wedstrijdcommissaris terecht. De aanmelder van de ploeg voor de wedstrijd is tegelijkertijd de teamcaptain voor deze wedstrijd.

De wedstrijdcommissaris onderhoudt contact met de teamcaptain. De teamcaptain deelt de informatie vervolgens met de ploegleden. De wedstrijdcommissaris faciliteert de ploegen door hen aan te melden bij de wedstrijd via de KNRB en de boten en de botenwagen te reserveren. De wedstrijdcommissaris coördineert ook het op- en afladen en vervoer van de boten. Deelnemers betalen van te voren door middel van digitale overschrijving hun deelnamegeld aan de betreffende wedstrijdorganisatie. In de toekomst wil De Ank het mogelijk maken dit via een automatische incasso te regelen.

Zijn er meerdere ploegen die eenzelfde boot willen gebruiken en er onderling niet uitkomen dan bepaalt de wedstrijdcommissaris wie in welke boot roeit. De ploegen dragen zelf zorg voor een wedstrijdstuur, een geautoriseerde bestuurder voor de botenwagen en het wedstrijdklaar maken van de boot. De ploegen nemen kennis van de bepalingen van de betreffende wedstrijd via de verenigingswebsites en de KNRB.

Wedstrijdlicentie

Wil je een wedstrijd roeien of sturen, dan is het verplicht een KNRB-wedstrijdlicentie te hebben. Hierin geeft de deelnemende roeier aan geen doping te hebben gebruikt voorafgaand aan de wedstrijd. Je bent als sporter altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in je lichaam bevindt.

Heb je nog geen wedstrijdlicentie? Vraag het ruim op tijd aan! Voor sluiting van een wedstrijdinschrijving moet het contract binnen zijn bij de KNRB. Anders kun je niet meedoen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal in bezit van een wedstrijdlicentie dan wordt dit jaarlijks stilzwijgend verlengd. Per jaar wordt bij het ploegoverzicht aangegeven of ieder ploeglid in bezit is van een wedstrijdcontract.

ARV de Ank-Leden kunnen zelf de licentie ondertekenen in hun persoonlijke KNRB-account. Deze account kan aangemaakt worden via Mijn Roeien: https://mijn.roeien.nl/inloggen. Hiervoor heb je jouw eigen lidnummer nodig, dat opgevraagd kan worden bij de secretaris via siraterces.[antispam].@arvdeank.nl. Na inloggen en het volgen van de instructies kun je een wedstrijdlicentie aanvragen en ondertekenen. Hierna kan je ingeschreven worden voor deelname aan alle landelijke wedstrijden.

Ook wedstrijdsturen hebben een wedstrijdlicentie nodig! Is een roeier bij verschillende verenigingen lid, dan hoeft er maar één keer een contract te worden ingediend.

Voor meer informatie: https://knrb.nl/voor-roeiers/wedstrijdlicentie/

Wedstrijdtenue

wedstrijdtenue-300pxWedstrijdtenue Roeiers van ARV de ANK die een wedstrijd roeien moeten het ARV de ANK wedstrijdtenue dragen zoals vastgelegd bij de KNRB.

Bij training op ons roeiwater gelden de clubregels: fluorescerend geel hes, shirt of jack. Hier dient de zichtbaarheid en daarmee gepaard gaande veiligheid als belangrijkste uitgangspunt.

Kalender wedstrijdroeien

2023 Activiteit
30 september
zaterdag
09:30 tot
17:00
Eemhead
Baarn
7 oktober
zaterdag
Rose vom W├Ârthersee 2023
7 oktober
zaterdag
09:30 tot
17:00
Moordregatta om de Bockenrijders Bokaal
Tilburg
21 oktober
zaterdag
Tromp Boat Races
Hilversum
22 oktober
zondag
Tromp Boat Races
Hilversum
5 november
zondag
Novembervieren wedstrijd
Amsterdam
11 november
zaterdag
Linge Bokaal (aanrader!)
Leerdam
30 december
zaterdag
10:00 tot
14:00
Oliebollenrace
ARV de Ank

Verslagen wedstijden

Topdag bij Cottwich Almelo Regatta

Datum: 24 september 2023
17 september, de Cottwich Almelo Regatta in Almelo. Onze eerste roeiwedstrijd. Het weer zit mee, bewolkt en 23 graden met een briesje. Lekker roeiweer. Een dag voor de start gingen we samen de boten opladen met de a...

De dag van de Clubkampioenschappen 2023

Datum: 24 september 2023
In aanloop naar de wedstrijd werden onderling teams samengesteld en er werd volop getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Er was een groot wedstrijdveld en alle nummers waren vertegenwoordigd. Er deden zo...

De Ank pakt blik op de Cottwich Almelo Regatta!

Datum: 20 september 2023
Onze roei(st)ers hebben zich laten horen op de Cottwich Almelo Regatta! Er was een mooie eerste plek voor Saskia Bruil in de dames masters D skiff, proficiat! Voor Liset en Sarah was het hun eerste roeiwedstrijd samen...

Racen op de korte baan: een koud (roei-)kunstje?!

Datum: 16 augustus 2023
Na meerdere wedstrijden op de lange afstand te hebben gestart was het tijd voor iets nieuws voor de dames van ARV de Ank. Ik (Dorien) vertelde mijn damesploeg zo rond april dat er ook korte baan wedstrijden bestaan vo...