arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Wedstrijden

Kijk voor een selectie wedstrijden die worden voorgesteld door de wedstrijdcommissaris van de Ank op de kalender op de website.

Een complete lijst met specifieke wedstrijdinformatie kan je vinden op de website van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar: neieordjirtsdew.[antispam].@arvdeank.nl

Aanmelden voor een wedstrijd

Wil je meedoen met een wedstrijd, dan meld je de ploeg (of bij skiff jezelf) aan via de activiteitenkalender op de website. Staat de gewenste wedstrijd (nog) niet op de kalender dan kan je een voorstel indienen bij de wedstrijdcommisaris.

Daar vul je in uit welke leden de ploeg bestaat en op welke positie zij in de boot zitten. Ook vermeld je met welke boot je de wedstrijd wilt roeien en in welk veld je wilt uitkomen. De aanmelding komt bij de wedstrijdcommissaris terecht. De aanmelder van de ploeg voor de wedstrijd is tegelijkertijd de teamcaptain voor deze wedstrijd.

De wedstrijdcommissaris onderhoudt contact met de teamcaptain. De teamcaptain deelt de informatie vervolgens met de ploegleden. De wedstrijdcommissaris faciliteert de ploegen door hen aan te melden bij de wedstrijd via de KNRB en de boten en de botenwagen te reserveren. De wedstrijdcommissaris coördineert ook het op- en afladen en vervoer van de boten. ARV de Ank schiet het benodigde wedstrijdgeld voor.

Zijn er meerdere ploegen die eenzelfde boot willen gebruiken en er onderling niet uitkomen dan bepaalt de wedstrijdcommissaris wie in welke boot roeit. De ploegen dragen zelf zorg voor een wedstrijdstuur, een geautoriseerde bestuurder voor de botenwagen en het wedstrijdklaar maken van de boot. De ploegen nemen kennis van de bepalingen van de betreffende wedstrijd via de verenigingswebsites en de KNRB.

Wedstrijdcontract 

Wil je een wedstrijd roeien of sturen, dan is het verplicht een KNRB-wedstrijdlicentie te hebben. Hierin geeft de deelnemende roeier aan geen doping te hebben gebruikt voorafgaand aan de wedstrijd. Je bent als sporter altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in je lichaam bevindt.

Heb je nog geen wedstrijdlicentie? Vraag het ruim op tijd aan! Voor sluiting van een wedstrijdinschrijving moet het contract binnen zijn bij de KNRB. Anders kun je niet meedoen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal in bezit van een wedstrijdcontract dan wordt dit jaarlijks stilzwijgend verlengd. Per jaar wordt bij het ploegoverzicht aangegeven of ieder ploeglid in bezit is van een wedstrijdcontract.

Ook wedstrijdsturen hebben een wedstrijdcontract nodig! Is een roeier bij verschillende verenigingen lid, dan hoeft er maar één keer een contract te worden ingediend.

Voor meer informatie: https://knrb.nl/voor-roeiers/wedstrijdlicentie/

Wedstrijdtenue

wedstrijdtenue-300pxWedstrijdtenue Roeiers van ARV de ANK die een wedstrijd roeien moeten het ARV de ANK wedstrijdtenue dragen zoals vastgelegd bij de KNRB.

Bij training op ons roeiwater gelden de clubregels: fluorescerend geel hes, shirt of jack. Hier dient de zichtbaarheid en daarmee gepaard gaande veiligheid als belangrijkste uitgangspunt.

Kalender wedstrijdroeien

2022 Activiteit
22 mei
zondag
Spaarne Lente Race
Haarlem - Heemstede
25 mei
woensdag
Ringvaart regatta
Delft
27 mei
vrijdag
Elfsteden Roeimarathon
Friesland
18 juni
zaterdag
09:00 tot
13:30
Jan Rauwerdink Regatta
ARV de Ank
18 juni
zaterdag
09:30 tot
17:00
Midzomer Vechtrace
Weesp
19 juni
zondag
09:30 tot
17:00
Zwolsche Vechtregatta
Zwolle
25 juni
zaterdag
09:30 tot
17:00
Markregatta
Breda
26 juni
zondag
09:15 tot
16:00
Dutch Masters Open
Tilburg
8 september
donderdag (deel 1 / 4)
09:15 tot
16:00
World Rowing Masters Regatta
Libourne (FR)
9 september
vrijdag (deel 2 / 4)
09:15 tot
16:00
World Rowing Masters Regatta
Libourne (FR)
10 september
zaterdag (deel 3 / 4)
09:15 tot
16:00
World Rowing Masters Regatta
Libourne (FR)
11 september
zondag (deel 4 / 4)
09:15 tot
16:00
World Rowing Masters Regatta
Libourne (FR)
11 september
zondag
09:30 tot
17:00
IJsselregatta
Deventer
18 september
zondag
Cottwich Almelo Regatta
Almelo
18 september
zondag
09:30 tot
17:00
Goudse Mijl
Gouda
24 september
zaterdag
09:30 tot
17:00
Eemhead
Baarn
1 oktober
zaterdag
09:30 tot
17:00
Moordregatta om de Bockenrijders Bokaal
Tilburg
2 oktober
zondag
09:30 tot
17:00
Amstel Drecht regatta
Uithoorn
8 oktober
zaterdag
Rose vom Wörthersee 2022