arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Wedstrijden

Kijk voor een selectie wedstrijden die worden voorgesteld door de wedstrijdcommissaris van de Ank op de kalender op de website.

Een complete lijst met specifieke wedstrijdinformatie kan je vinden op de website van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar: neieordjirtsdew.[antispam].@arvdeank.nl

Aanmelden voor een wedstrijd

Wil je meedoen met een wedstrijd, dan meld je de ploeg (of bij skiff jezelf) aan via de activiteitenkalender op de website. Staat de gewenste wedstrijd (nog) niet op de kalender dan kan je een voorstel indienen bij de wedstrijdcommisaris.

Daar vul je in uit welke leden de ploeg bestaat en op welke positie zij in de boot zitten. Ook vermeld je met welke boot je de wedstrijd wilt roeien en in welk veld je wilt uitkomen. De aanmelding komt bij de wedstrijdcommissaris terecht. De aanmelder van de ploeg voor de wedstrijd is tegelijkertijd de teamcaptain voor deze wedstrijd.

De wedstrijdcommissaris onderhoudt contact met de teamcaptain. De teamcaptain deelt de informatie vervolgens met de ploegleden. De wedstrijdcommissaris faciliteert de ploegen door hen aan te melden bij de wedstrijd via de KNRB en de boten en de botenwagen te reserveren. De wedstrijdcommissaris coördineert ook het op- en afladen en vervoer van de boten. Deelnemers betalen van te voren door middel van digitale overschrijving hun deelnamegeld aan de betreffende wedstrijdorganisatie. In de toekomst wil De Ank het mogelijk maken dit via een automatische incasso te regelen.

Zijn er meerdere ploegen die eenzelfde boot willen gebruiken en er onderling niet uitkomen dan bepaalt de wedstrijdcommissaris wie in welke boot roeit. De ploegen dragen zelf zorg voor een wedstrijdstuur, een geautoriseerde bestuurder voor de botenwagen en het wedstrijdklaar maken van de boot. De ploegen nemen kennis van de bepalingen van de betreffende wedstrijd via de verenigingswebsites en de KNRB.

Wedstrijdlicentie

Wil je een wedstrijd roeien of sturen, dan is het verplicht een KNRB-wedstrijdlicentie te hebben. Hierin geeft de deelnemende roeier aan geen doping te hebben gebruikt voorafgaand aan de wedstrijd. Je bent als sporter altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in je lichaam bevindt.

Heb je nog geen wedstrijdlicentie? Vraag het ruim op tijd aan! Voor sluiting van een wedstrijdinschrijving moet het contract binnen zijn bij de KNRB. Anders kun je niet meedoen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal in bezit van een wedstrijdlicentie dan wordt dit jaarlijks stilzwijgend verlengd. Per jaar wordt bij het ploegoverzicht aangegeven of ieder ploeglid in bezit is van een wedstrijdcontract.

ARV de Ank-Leden kunnen zelf de licentie ondertekenen in hun persoonlijke KNRB-account. Deze account kan aangemaakt worden via Mijn Roeien: https://mijn.roeien.nl/inloggen. Hiervoor heb je jouw eigen lidnummer nodig, dat opgevraagd kan worden bij de secretaris via siraterces.[antispam].@arvdeank.nl. Na inloggen en het volgen van de instructies kun je een wedstrijdlicentie aanvragen en ondertekenen. Hierna kan je ingeschreven worden voor deelname aan alle landelijke wedstrijden.

Ook wedstrijdsturen hebben een wedstrijdlicentie nodig! Is een roeier bij verschillende verenigingen lid, dan hoeft er maar één keer een contract te worden ingediend.

Voor meer informatie: https://knrb.nl/voor-roeiers/wedstrijdlicentie/

Wedstrijdtenue

wedstrijdtenue-300pxWedstrijdtenue Roeiers van ARV de ANK die een wedstrijd roeien moeten het ARV de ANK wedstrijdtenue dragen zoals vastgelegd bij de KNRB.

Bij training op ons roeiwater gelden de clubregels: fluorescerend geel hes, shirt of jack. Hier dient de zichtbaarheid en daarmee gepaard gaande veiligheid als belangrijkste uitgangspunt.

Kalender wedstrijdroeien

2023 Activiteit
17 juni
zaterdag
08:45 tot
13:30
Jan Rauwerdink Regatta
ARV de Ank
18 juni
zondag
09:30 tot
17:00
Zwolsche Vechtregatta
Zwolle
24 juni
zaterdag
09:30 tot
17:00
Markregatta
Breda
30 december
zaterdag
10:00 tot
14:00
Oliebollenrace
ARV de Ank

Verslagen wedstijden

Blik voor ARV de Ank op de Hollandia Coastal Challenge Trophy

Datum: 27 mei 2023
Blik voor ARV de Ank op de Hollandia Coastal Challenge Trophy! In een combinatie met RV Breda, Daventria en ARZV Roei, KNZ&RV heeft Dorien pijlsnel door de golven van het IJsselmeer geroeid! Dorien en ploeg gefelici...

11-steden Roeimarathon: Mooie prestatie team de Ank

Datum: 21 mei 2023
Het team van ARV de Ank heeft een fantastische prestatie neergezet. De elfstedenroeimarathon (210 km) gefinisht in 22 uur en 21 minuten. En dat is ook nog eens een hele snelle tijd. Roeiers van de #ERM2023: Gefeli...

De Klassieker Head of the river Amstel

Datum: 12 maart 2023
Primeur voor ARV de Ank! Deelname aan de klassieker Head of the River Amstel. Een grote roeiwedstrijd met veel en goed getrainde deelnemers. De Ank roeide in een geleende boot. Vandaar de andere kleur bladen. De dames...

TRAINEN en TECHNIEK en AMBITIES van een dames-4

Datum: 05 maart 2023
Op een herfstige dag in oktober 2022 besloten vier dames op ARV de Ank om met elkaar in de boot te stappen, dat waren Saskia B., Nanja, Petra en Dorien. Doel was om de Novembervieren te starten, een 4 kilometer lange ...