arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Wedstrijden

Kijk voor een selectie wedstrijden die worden voorgesteld door de wedstrijdcommissaris van de Ank op de kalender op de website.

Een complete lijst met specifieke wedstrijdinformatie kan je vinden op de website van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar: neieordjirtsdew.[antispam].@arvdeank.nl

Aanmelden voor een wedstrijd

Wil je meedoen met een wedstrijd, dan meld je de ploeg (of bij skiff jezelf) aan via de activiteitenkalender op de website. Staat de gewenste wedstrijd (nog) niet op de kalender dan kan je een voorstel indienen bij de wedstrijdcommisaris.

Daar vul je in uit welke leden de ploeg bestaat en op welke positie zij in de boot zitten. Ook vermeld je met welke boot je de wedstrijd wilt roeien en in welk veld je wilt uitkomen. De aanmelding komt bij de wedstrijdcommissaris terecht. De aanmelder van de ploeg voor de wedstrijd is tegelijkertijd de teamcaptain voor deze wedstrijd.

De wedstrijdcommissaris onderhoudt contact met de teamcaptain. De teamcaptain deelt de informatie vervolgens met de ploegleden. De wedstrijdcommissaris faciliteert de ploegen door hen aan te melden bij de wedstrijd via de KNRB en de boten en de botenwagen te reserveren. De wedstrijdcommissaris coördineert ook het op- en afladen en vervoer van de boten. Deelnemers betalen van te voren door middel van digitale overschrijving hun deelnamegeld aan de betreffende wedstrijdorganisatie. In de toekomst wil De Ank het mogelijk maken dit via een automatische incasso te regelen.

Zijn er meerdere ploegen die eenzelfde boot willen gebruiken en er onderling niet uitkomen dan bepaalt de wedstrijdcommissaris wie in welke boot roeit. De ploegen dragen zelf zorg voor een wedstrijdstuur, een geautoriseerde bestuurder voor de botenwagen en het wedstrijdklaar maken van de boot. De ploegen nemen kennis van de bepalingen van de betreffende wedstrijd via de verenigingswebsites en de KNRB.

Wedstrijdlicentie

Wil je een wedstrijd roeien of sturen, dan is het verplicht een KNRB-wedstrijdlicentie te hebben. Hierin geeft de deelnemende roeier aan geen doping te hebben gebruikt voorafgaand aan de wedstrijd. Je bent als sporter altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in je lichaam bevindt.

Heb je nog geen wedstrijdlicentie? Vraag het ruim op tijd aan! Voor sluiting van een wedstrijdinschrijving moet het contract binnen zijn bij de KNRB. Anders kun je niet meedoen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal in bezit van een wedstrijdlicentie dan wordt dit jaarlijks stilzwijgend verlengd. Per jaar wordt bij het ploegoverzicht aangegeven of ieder ploeglid in bezit is van een wedstrijdcontract.

ARV de Ank-Leden kunnen zelf de licentie ondertekenen in hun persoonlijke KNRB-account. Deze account kan aangemaakt worden via Mijn Roeien: https://mijn.roeien.nl/inloggen. Hiervoor heb je jouw eigen lidnummer nodig, dat opgevraagd kan worden bij de secretaris via siraterces.[antispam].@arvdeank.nl. Na inloggen en het volgen van de instructies kun je een wedstrijdlicentie aanvragen en ondertekenen. Hierna kan je ingeschreven worden voor deelname aan alle landelijke wedstrijden.

Ook wedstrijdsturen hebben een wedstrijdlicentie nodig! Is een roeier bij verschillende verenigingen lid, dan hoeft er maar één keer een contract te worden ingediend.

Voor meer informatie: https://knrb.nl/voor-roeiers/wedstrijdlicentie/

Wedstrijdtenue

wedstrijdtenue-300pxWedstrijdtenue Roeiers van ARV de ANK die een wedstrijd roeien moeten het ARV de ANK wedstrijdtenue dragen zoals vastgelegd bij de KNRB.

Bij training op ons roeiwater gelden de clubregels: fluorescerend geel hes, shirt of jack. Hier dient de zichtbaarheid en daarmee gepaard gaande veiligheid als belangrijkste uitgangspunt.

Kalender wedstrijdroeien

2023 Activiteit
12 februari
zondag
09:00 tot
16:00
Twentsche Winter Wedstrijden
TRV Tubantia te Hengelo (ov)
11 maart
zaterdag (deel 1 / 2)
09:00 tot
17:00
Head of the River Amstel 2023
Amsterdam
12 maart
zondag (deel 2 / 2)
09:00 tot
17:00
Head of the River Amstel 2023
Amsterdam
18 maart
zaterdag
09:00 tot
16:00
Heineken Roeivierkamp 2023
Amsterdam
19 maart
zondag
09:00 tot
16:00
Heineken Roeivierkamp 2023
Amsterdam
22 april
zaterdag
08:00 tot
14:00
Oude IJssel Race 2023
ARV De Ank

Verslagen wedstijden

Verslag deelname Lingebokaal 2

Datum: 20 november 2022  -  Auteur: Rike de Boer
Leerdam: Lingebokaal 12 november 6 km We roeiden vaker de Lingebokaal en net voor Lonneke met pensioen ging besloten we dat het weer eens tijd werd. Omdat we denken dat een wedstrijd ons roeitechnisch vast weer wat v...

Verslag deelname Lingebokaal 1

Datum: 18 november 2022  -  Auteur: Bas Braamhaar
Zaterdag ochtend om 11:15 vertrekken ik (Bas), Robert en André vanaf de Ank naar de Carpool Arnhem-Noord om Stefan en Marcel op te halen. Met 5 man in de auto rijden wij naar Leerdam om deel te nemen aan de (40e) jubi...

Racen op de Novembervieren in Amsterdam

Datum: 18 november 2022  -  Auteur: Dorien te Kiefte¬†
Soms moet je gewoon gaan. Vier dames hebben begin oktober het plan opgevat om eens de daad bij het woord te voegen en zich als gestuurde dames dubbelvier aan te melden voor een Amstelklassieker. Er zijn meerdere klass...