arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Ploegroeien en inloop

Roeien met een team kennen we in twee vormen bij ARV de Ank.

Inloop, waarbij roeiers op een vast tijdstip samen komen en ter plekke een indeling maken op basis van de aanwezige roeiers. Bij de inloop wordt geroeid in C-boten of wherries. Ploegroeien waarbij er vaste groepen zijn die op vaste tijdstippen met elkaar willen roeien.

 

Inloop

Inlooptijden:

Woensdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur, dus uiterlijk 9.15 uur aanwezig!

Afspraak is dat de C boten en Wherries beschikbaar zijn voor de inloop. Deze boten mogen op deze tijden dus niet afgeschreven worden. Wanneer deze boten een kwartier na aanvang nog in de loods liggen, zijn de boten voor iedereen beschikbaar en mogen ze afgeschreven worden. 

 

Ploegroeien

Het roeien in een vaste ploeg op vaste tijdstippen in de week heeft voordelen. Je traint als team en met een vaster team ontstaat er ook teambuilding. Je kan trainen ter voorbereiding van een wedstrijd of onder begeleiding van een instructeur of coach gestructureerd werken aan je techniek. Door op deze manier meer ingespeeld te raken op elkaar wordt het roeien nog leuker.

Wil je beginnen met ploegroeien? Of wil je overstappen naar een andere ploeg? Zoek je nog iemand om jouw ploeg compleet te maken? Meld je dan als ploeg of individu aan bij de commissaris roeien (neieor.[antispam].@arvdeank.nl). Dan kijken we als roeicommissie op welke manier we jullie/ jouw wensen zo goed mogelijk kunnen invullen. We zijn dus een soort roeimakelaar voor jou!

Praktische informatie voor ploegen: 

1. Elke ploeg heeft een ploegcoördinator.

2. Meld je als ploeg bij commissaris roeien en geef aan op welke tijden je wilt roeien, in welke boot en wie de leden van jouw ploeg zijn. Ook wensen mbt coaching kunnen worden aangegeven.

3. In maart en september wordt het totaalschema gemaakt (inloop, ploegroeien en opleiding) en maken we de puzzel om de wensen van invulling te geven voor voorjaar/ zomer resp. herfst/winterperiode. Eventueel organiseren we een markt om roeiers en ploegen bij elkaar te brengen. Tussentijdse aanpassingen en aanvullingen in overleg.

4. Afspraken over reserveren:

a. De ploegcoördinator kan vanaf 15 dagen van tevoren de boot reserveren zoals in het schema voor ploegroeien staat.

b. Alle andere roeiers kunnen vanaf 8 dagen alles boeken wat vrij is. Dus maak daarvoor gebruik van je reserveringsoptie om zeker te zijn van jouw boot.

c. Als je boekt, dan boeken als teamcoördinator.

d. Het is mogelijk meer boten te reserveren op 1 moment. Dit omdat er ploegen zijn die groot in omvang zijn en soms een extra boot nodig is. Deze extra boten graag pas vanaf 8 dagen van tevoren boeken.

Let op! Instructie, boten voor wedstrijden of activiteiten gaan voor. Het kan dus een keer voorkomen dat jouw boot er niet is. We proberen zo goed mogelijk rekening te houden met het schema uiteraard.