arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Dames zetten een veel snellere tijd neer bij de Lingebokaal

Geplaatst op 15-11-2023  -  Categorie: Verslagen wedstrijden

lingebokaal-lr
Wekenlang hebben we ons voorbereid op de Lingebokaalwedstrijd. Het is erg fijn om samen, Carolien, Lonneke, Myriam, Paulien en Rike, naar een doel toe te werken.

Op de elfde van de elfde is het zover. Om 6.30 uur verzamelen we bij Carolien in Hummelo en van daaruit rijdt Myriam ons in het donker en met veel regen naar Leerdam.

We hebben een gladde vier geleend van RV De Linge: de Hammert. Onze eigen coxbox doet het prima in deze boot. 

lingebokaal-lr-2Tijdens het oproeien is het droog en komt de zon zowaar door. Dat is plezierig omdat we in Kedichem een tijdje moeten wachten voordat de wedstrijd begint. De afstand tussen de voorstart en de start is erg kort en voordat onze stuurvrouw Paulien het goed en wel in de gaten heeft, zijn we gestart. De boot loopt lekker, onze slag Rike houdt het tempo van 28 slagen per minuut goed vast en we kunnen haar goed volgen.

De stuur blijft ons zes kilometer lang toeroepen en bij de les houden. Halverwege het traject begint het flink te regenen. 

Na 30 minuten en 47 seconden, waarin we heel hard ons best gedaan hebben, gaan we over de finish. De vlotpuppys helpen ons met aanleggen, uitstappen, riemen wegbrengen en De Hammert terugleggen in de loods. De organisatie bij De Linge is altijd geweldig.

We warmen op met hete koffie. Na een evaluatie met het Ank-mannenteam reizen we terug. Onderweg bekijken we de foto's en vergelijken we de eerste uitslagen. Ons team wordt uiteindelijk vierde van de vijf deelnemende teams in ons veld. Onze tijd is drie minuten beter dan vorig jaar. Daar zijn we tevreden over. Volgend jaar opnieuw drie minuten sneller?

 

Lonneke