arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Ger - trouwe deelnemer aan de woensdagochtend inloop

Ger Gooren is geboren in Limburg alwaar zijn hoogbejaarde moeder nog steeds woont. Ger was werkzaam in het ziekenhuis te Haarlem. Samen met zijn partner werd besloten om na pensioenering het overvolle westen te verlaten om meer naar het oosten van het land te trekken. Na het verkennen van Drenthe, Twente en de Achterhoek, viel de keuze op het levendige Doetinchem. Dat is inmiddels negen jaar geleden. Keuze in huizen was er toen nog genoeg. En zo kwamen Ger en zijn partner terecht in Dichteren. 

ger-goorenIn tegenstelling tot velen heeft Ger in zijn studietijd niet geroeid, wel gebiljart. Hij doet dat nog steeds op wedstrijdniveau. Tevens doet Ger aan hardlopen, alleen en in groepsverband.

In zijn achterhoofd zat nog wel altijd het idee ooit te gaan roeien. Onze roeiclub was snel gevonden.

En zo startte Ger in 2014 samen met Marianne, Nico en Corrie, onder de bezielende leiding van Carolien aan zijn roei avontuur. Ger is een trouwe deelnemer aan de woensdagochtend inloop en roeit ook in de gladde vier op maandag. Dat gaat prima, nog een paar lessen en dan examen.

Bij ARV de Ank is Ger ook Barista, veel en toegewijd op de woensdag. Ger heeft ook het lesgeven geprobeerd, maar dat vond hij lastig, zag niet echt aan welke detail gewerkt moest worden om de hele techniek van de ploeg en het soepel lopen van de boot steeds verder te verbeteren.

Mooi aan het roeien is dat het een buitenactiviteit is die je, storm en vorst uitgezonderd, het hele jaar door kan beoefenen en verbeteren. 

Als suggestie voor onze club stelt Ger voor om niet te snel te willen groeien om het hele clubleven met alles wat daarom draait (botenbestand, lesgeven, drukte op het vlot) goed te kunnen blijven managen.

Maria

(Op de foto, Ger op slag.)

 

Ger geeft het estafettestokje door aan Wanda de Langen.