arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van JUNI 2024

 

1. Veel traktaties tijdens de Langste Dag roeitocht

2. Stevig roeien voor een ijsvogel

3. Geslaagden voor R1 examen

4. 'D'n Donderslag' op de Linge bij Leerdam

5. Maria is volledig geïntegreed in de vereniging

6. Nooit te oud

7. Scherp trainen brengt succes op de Dutch Masters Open in Tilburg

 

 

Nieuwsbrief JULI/AUGUSTUS

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 35.

Aanleveren kopij uiterlijk 23 augustus 2024.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

 1. Veel traktaties tijdens de Langste Dag roeitocht

langstedag-zon2024Ook dit jaar werd op 21 juni, de langste dag, een tocht naar Laag Keppel ondernomen. Op deze grijze sombere dag vertrokken om 20.00 uur 12 roeiers in 3 boten met vol goede moed richting Laag Keppel. Zouden ze nog iets van een zonsondergang gaan meemaken? Het bleef gelukkig (bijna) droog en iedereen genoot van de rust op het water … en natuurlijk de meegenomen hapjes en drankjes. Op de terug weg waren ze immers getrakteerd met de zonsondergang in alle kleuren rood en paars. Zeker de moeite waard. Lees meer.

 

 2. Stevig roeien voor een ijsvogel

jrr-2024-2Een traditie inmiddels: de regatta op een zaterdag in de buurt van 16 juni, de verjaardag van Jan Rauwerdink. Dit jaar was ons clubevenement op zaterdag 15 juni. De JRR-commissie had alles weer tot in de puntjes voorbereid. En voor het tweede jaar op rij was Rien de snelste overall en nam hij de felbegeerde ijsvogeltrofee mee naar huis. De regatta, bestemd voor onze eigen roeiers, is een wedstrijd over 500 meter in de Fuut en Plevier. Naast de hoofdprijs voor de beste roeier was er ook weer een prijs voor de snelste boot: vijf miniatuur-ijsvogels, en voor de beste prestatie op 1000 meter op de ergometer, een drinkbeker met de afbeelding van een ijsvogel. Lees hier de uitslagen. 

 

 3. Geslaagden voor R1 examen

geslaagden-3-juni-2024

 

Op zaterdag 22 juni zijn geslaagd voor R1 examen: Corinne Heizenberg, Jacqueline Bijlholt, Ab Mulder, Eddy Hellemond, Ramon Lemmers en Karin van Helmond (helaas niet op de foto).

Van harte gefeliciteerd allemaal en dank aan de instructeurs. Veel roeiplezier verder en op naar St1. De examinatoren waren: Rien, Marcel en André.  

 4. 'D'n Donderslag' op de Linge bij Leerdam 

linge-midweek-1-2024

 

Niet zonder slag of stoot is het gelukt om met een uitgedunde versie van 'D'n Donderslag' roeiers op pad te gaan naar roeivereniging Leerdam. Toos, Wanda, Alie, Gert en Robert vertrokken naar Leerdam naar een prachtige locatie aan de Linge. Maar daar stonden ze voor een gesloten deur. Niemand te bekennen. Gelukkig was het snel opgelost en na een bakje koffie in het nabij gelegen glasmuseum, konden ze de boot vaarklaar maken. Het was een prachtige roeidag als Robert hier verteld

 

 5. Maria is volledig geïntegreed in de vereniging

mariaEen paar jaar geleden bedacht Maria Lauret (rechts op foto) dat het een goed idee zou zijn de leden van onze vereniging nader met elkaar kennis te laten maken. Zij riep daartoe een nieuwe rubriek in het leven: het interview.

Door haar gesprekken met de roeiers leerden we een flink aantal ervan een beetje beter kennen. Maar nog niet Maria zelf. Tot nu. Nu schijnt het licht op Maria. 

Na meer dan 20 jaar in Frankrijk kwam zij 25 jaar geleden in Doetinchem wonen. Een paar jaar geleden kwam een eind aan haar actieve werkende leven en bezocht ze een open dag van de Ank. Dat roeien leek haar wel wat, en niet alleen het sportieve element ervan trok haar aan, maar het bood ook de gelegenheid meer te integreren in de Achterhoekse samenleving. Dat integreren heeft ze voortvarend aangepakt! Lees het hele verhaal over Maria door Wanda.

 

 6. Nooit te oud

nooit-te-oud-2
We hebben regelmatig contact met Ali Sachtleven, een van de eerste vrouwelijke roeiers van De Ank. Ali heeft in 2023 haar 90ste verjaardag gevierd en het leek haar erg plezierig om nog eens het water van de Oude IJssel op te gaan. Zo gezegd zo geregeld. En nu Paulien zo goed als hersteld was van haar wintersportongeval, vonden we (Lonneke, Carolien en Paulien) een geschikte zondagochtend om te roeien in de Smient, onze oude wherry, als je hier kan lezen.

 

 7. Scherp trainen brengt succes op de Dutch Masters Open in Tilburg

dmo-4Racedames Dorien, Saskia, Corrie en Nanja behaalden weer een blikje op de Dutch Masters Open in Tilburg in het DMDE4x-veld. Elienke zette het vuur aan de schenen op snelle DMAB skiffeuzes en behaalde een knappe derde plaats. Fantastische prestaties over 1000 meter waarvoor de dames hard hadden getraind. Na de Spaarne Lenterace schakelden de racedames in drie trainingen over op een racetempo voor de korte afstand. JP coacht vanaf de kant en neemt het wedstrijdplan door. Snel starten, snel door het middenstuk en een snelle sprint bij de finish. Het is gelukt. De dames bleven scherp en gefocust. Lees hun verhaal.

 

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank