arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Stevig roeien voor een ijsvogel

Geplaatst op 18-06-2024  -  Categorie: Verslagen wedstrijden

jrr-2 2Een traditie inmiddels: de regatta op een zaterdag in de buurt van 16 juni, de verjaardag van Jan Rauwerdink. Dit jaar was ons clubevenement op zaterdag 15 juni. De JRR-commissie had alles weer tot in de puntjes voorbereid. En voor het tweede jaar op rij was Rien de snelste overall en nam hij de felbegeerde ijsvogeltrofee weer mee naar huis.

In de C4-en Fuut en Plevier deden 25 roeiers stevig hun best om de begeerde hoofdprijs, het beeldje van een ijsvogel, een jaar lang thuis als trofee te kunnen laten pronken op de schoorsteenmantel. Naast de hoofdprijs voor de beste roeier was er ook weer een prijs voor de snelste boot: vijf miniatuur-ijsvogels, en voor de beste prestatie op 1000 meter op de ergometer, een drinkbeker met de afbeelding van een ijsvogel.

arv-de-ank-jrr-2024-photo-jwb-7-klein
De regatta, bestemd voor onze eigen roeiers, is een bescheiden wedstrijd over 500 meter. Ter nagedachtenis van Jan, een geliefd lid van onze roeivereniging. Een tijdelijk gemis in de traditie van de JRR was de oudste zoon van Jan en Carolien, Harro, de tijdwaarnemer. Hij was nog samen met zijn moeder en met zijn broer Niels op wereldreis in Canada.

Paulien Westerling nam met verve zijn plaats in, op de flaneersteiger bij de walmolen. Freddy Koster gaf op de fietsbrug naast de spoorbrug over de Oude IJssel steeds het sein voor een vliegende start. 

Door de hevige regenval op de vroege zaterdagochtend schoof de begintijd van regatta ietsjes op. Gelukkig was het voor het grootste deel van onze clubwedstrijd droog en soms zelfs zonnig. Bij het oproeien en ronden en soms bij het strijkend de haven in varen speelde een vlagerige wind ons parten. Maar goeie roeiers kunnen dat aan.


De (volgens officiële regels gecorrigeerde) resultaten van de Jan Rauwerdink Regatta 2024:

  • ergometer 1000 meter, 1. Rien Pilon (2.57) 2. Bas Geijs (3.09) 3. Peggy Tolk (3.13)
  • snelste boot, nummer 3 met Rien Pilon, Miguel Mendes de León, André Dingemanse, Helen Armstrong en stuur Ans Roelofs (1.33.34)
  • boten op plaats 2 en 3 waren nummer 7 (Trudy, Petra, Rien, Myriam: stuur Helen) (1.36.36) en nummer 16 (Peggy, Helen, Bas, Nanja: stuur Miguel) (1.37.02)
  • winnaar van de fel begeerde ijsvogel-trofee ook dit jaar Rien Pilon (1.38.04), Helen Armstrong werd 2e (1.38.52) en Peggy Tolk werd 3e (1.40.11)


Een bijzonder woord van dank aan Nanja Meijer die de voorbije jaren met veel toewijding samen met de andere roeileden van JRR-commissie zorgde voor het welslagen van onze clubwedstrijd, van werving van deelnemers tot voorbereiden van de dag zelf met prijzen en bootindeling en taakverdeling en de prijzen.

Dirk Jan van Oostrom volgt haar op. Hij was voor editie 2024 al lid van de commissie. Dank aan hem en aan de andere leden van de JRR-commissie: Renée de Haan, Myriam Pulles en Henny Mensink.

jrr-6 3jrr-3Dank aan verder aan allen die in welke vorm dan ook bijdroegen aan een geslaagde regatta 2024: alle thuisbakkunstenaars voor alle lekkernijen, de inkopers van bananen en kleine zoetigheid, natuurlijk ook de barista’s, de klokkers van de wedstrijd zelf en lest best, de hoeders van het programma van de bootindeling.

Op naar de Jan Rauwerdink Regatta van volgend jaar, op zaterdag 14 juni 2025. Reserveer die datum in je agenda voor deze bijzondere clubwedstrijd (ook al ben je misschien jarig op die dag …..).

 

Jan Bol