arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Donderdag 30 mei: 'D'n Donderslag' op de Linge 

Geplaatst op 24-06-2024  -  Categorie: Verslagen toertochten

linge-midweek-1-2024-2
Niet zonder slag of stoot is het gelukt om met een uitgedunde versie van 'D'n Donderslag' roeiers op pad te gaan naar roeivereniging Leerdam. 
Gert dacht alles in kannen en kruiken te hebben. Echter, eerst een plotselinge prijsverhoging van de huurprijs wat Gert met z'n charme heeft kunnen afwenden.

Aanvankelijk was in april gepland maar door plotselinge weersomslag hebben we het verzet naar 30 mei. En aldus vertrokken Toos, Wanda, Alie, Gert en Robert naar Leerdam. Op een prachtige locatie aan de Linge stonden we voor een gesloten deur. Niemand te bekennen. De planner had de wijziging vergeten in z'n agenda te zetten.

linge-midweek-1-2024-4

Na een bakje koffie in het nabij gelegen glasmuseum, werd de deur al weer geopend en konden we ons omkleden en de boot vaarklaar maken. De keuze was simpel: of linksaf of rechtsaf. Goed geluimd kozen we linksaf en hebben in anderhalf uur een mooie route gedaan tot aan Rhenoy. De verwachte uitbating hebben we niet kunnen vinden en daarom zijn we beland aan de kant op een privé plekje. Daar hebben we onze eigen meegebrachte lunch genuttigd, heerlijk in het zonnetje.

Om terug te komen was er maar één mogelijkheid en dat was rechtsaf maar stroomopwaarts en met tegenwind. En toch waren we in één uur en een kwartier terug bij het beginpunt. De roeikrachten van turbo Alie zijn ongenaakbaar. Haar krachten stuwde ons op naar een hoger niveau. Ook op deze dag bleek de weersvoorspelling het weer eens verkeerd te hebben. Prachtig mooi roeiweer.

Na afloop even de benen gestrekt en naar het centrum van Leerdam gelopen. Eerst een wel verdiend getapt wit biertje en vervolgens een lekkere vette hap bij de patatzaak. Voldaan weer terug naar de thuishaven en toen kon ieder z'n weg naar huis en haard gaan. Het was een mooie roeidag!

linge-midweek-1-2024-3
Robert Eleveld