arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

mei 2024

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van MEI 2024

 

1. Elf steden bedwongen

2. Resume verslag bestuurvergadering 22 mei 

3. Proficiat geslaagde roeiers en stuur

4. Een geslaagde eerste midweek roeidag bij de Ank

5. Nicole ziet water, landschap en kunst als één 

6. Ontmoet onze nieuwe leden 

7. Veel te genieten tijdens jaarlijkse mosterdtocht 

8. Spaarne Lenterace was een beker waard

9. Alles weer brandschoon

 

 

Nieuwsbrief JUNI 2024

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 26.

Aanleveren kopij uiterlijk 20 juni 2024.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

 1. Elf steden bedwongen

img20240511184823-met-marcel-300pxOnze 12 roeiers veroverden de 11 Friese steden van de roeimarathon in vrijwel dezelfde tijd als vorig jaar. Als in een soort fotofinish na bijna 24 uur roeien, slechts 27 seconden langzamer. Heel consistent dus, ook in de nieuwe samenstelling van de roeiploeg.

Een ware prestatie om weer trots op te zijn, zeker als je zag hoeveel doorstaande wind tegen er was op de vijf eind-etappes van Harlingen naar de finish in Leeuwarden. Proficiat Nanja, Helen, Elienke, Dorien, Antoinet, Monique, Miguel, Bas, Bas, Kees, Marcel en Rien. Dit succes smaakt naar meer. Lees meer hier.

 

 2. Resume verslag bestuursvergadering 22 mei 

5-arv-nwsbr-bestuur-07-2022 2Het bestuur is weer druk bezig geweest namens de vereniging. In mei was er weer veel te bespreken.

1. Nagesproken over de Oude IJssel Race, incidenten worden binnen de commissie afgehandeld.
2. Er komt een advertentie in regionale bladen voor het werven van oud roeiers.
3. Het vlootplan wordt aangevuld. 

4. Voor de oefenbak moeten nog de juiste afmetingen worden vastgesteld, de ligplaats in de haven moet voorbereid worden en de wsv verder geïnformeerd over de bestelling. 

Lees hier alle punten die zijn besproken. 

 

 3. Proficiat geslaagde roeiers en stuur 

geslaagden-mei-2024Op 18 mei zijn geslaagd voor het roei examen:

Bert Verhoef  St1

Ada Mudde    R3

Ans Roelofs    R3

Aart Mudde   R3

Ger Gooien   R3

Allemaal van harte gefeliciteerd en dank aan de instructeurs en examinatoren.

André, Coördinator Roei-examens ARV de Ank.

 

 4. Een geslaagde eerste midweek roeidag bij de Ank

midweekroeienDonderdag 25 april hebben we de primeur mogen beleven van het midweek roeien bij onze vereniging De Ank. De organisatie was in goede handen bij ons aller Gert. Het deelnemersveld betrof een 13-tal alleraardigste roeiliefhebbers uit Sneek, Utrecht, Den Haag, Cuijk en Dordrecht. Onze vrolijke Maria zorgde voor een warme ontvangst met koffie en stroopwafels. 

Met vier boten de vaart op gegaan naar het pittoreske Doesburg waar ze hebben geluncht, en o.a het mosterdmuseum bezocht. Robert vertelt meer over de intens mooie roei- en cultuurdag.

 

 5. Nicole ziet water, landschap en kunst als één 

nicole-1Nicole Martinot kwam zo’n zes jaar geleden bij onze club, aangemoedigd door Bas en Henny, alle drie woonachtig rond Wehl. Water en natuur, Nicole heeft er voelbaar wat mee.

Nicole geniet van het glijden door het landschap en verliest zich er soms in net als Anton de hoofdpersoon in het lezenswaardige boek van Hans Maarten van den Brink in zijn boek “Over het water”. Binnen onze vereniging is Nicole samen met Renée heel actief als instructeur en coördinator voor de introductiecursussen en roeien 1. Lees meer over Nicole.

 

 6. Ontmoet onze nieuwe leden 

Afgelopen weken hebben zich diverse nieuwe leden aangemeld: Bas van den Heuvel, Gert Mulder, Ab Mulder, Hugo Peters, Laura Regout, Peggy Tolk, Ruud Wieringa en Piamay Willekens.

Allemaal van harte welkom en we hopen dat jullie een leuke tijd bij ons gaan hebben.

 

 7. Veel te genieten tijdens jaarlijkse mosterdtocht 

mosterdtocht1-web-2024

Op zondag 28 april vond de jaarlijkse mosterdtocht naar Doesburg plaats die al vele jaren samen met ‘Isala’ uit Zutphen wordt georganiseerd. Ook ‘Jason’ uit Arnhem nam deel aan de tocht met hun eigen boten. De organisatie bij de Ank was in handen van Gert, Gerrit, Karst en Wanda. Helaas had Wanda een schuiver gemaakt op het vlot, de dag tevoren, waardoor zij zelf niet mee kon roeien (en ik dus wel). Met dreigende harde wind, gingen ze toch door en genoten van de reis heen en weer naar Doesburg zoals Gertie vertelt. 

 8. Spaarne Lenterace was een beker waard

ploegrike-spaarne2024-300px

Na een aantal weken trainen waarbij de gelijkheid in de slag, inpik, uitpik en aanhaalhoogte de aandachtpunten waren en Daan ons de laatste week als stuurman nog de fijne kneepjes bijbracht, zijn we - Rike, Lonneke, Carolien, Daan en ik, Trudy, ’s morgens vol goede moed vanuit Doesburg vertrokken richting Haarlem. Ruim op tijd, snel de leenboot in, en bij oproeien aangemoedigd door de Racedames - Petra, Saskia, Corrie en Nanja - die in het blok na ons startten. Een heel mooi tijd geroeid en dat was een beker waard! Lees het hele verhaal van Trudy en ook een leuke verslag van Saskia.  

 9. Alles weer brandschoon 

bezem

 

Veel dank aan iedereen die weer heeft geholpen om alle boten en de loods een grondige schoonmaakbeurt te geven. Het 'bezem door de boot' was een zeer geslaagde en gezellige ochtend geholpen door de koffie en de krentenbollen. Vele handen maken licht werk!

 

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank