arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Een geslaagde eerste midweek roeidag bij de Ank

Geplaatst op 29-05-2024  -  Categorie: Verslagen toertochten


Donderdag 25 april hebben we de primeur mogen beleven van het midweek roeien bij onze vereniging De Ank. De organisatie was in goede handen bij ons aller Gert. Het deelnemersveld betrof een 13-tal alleraardigste roeiliefhebbers uit Sneek, Utrecht, Den Haag, Cuijk en Dordrecht. Onze vrolijke Maria zorgde voor een warme ontvangst met koffie en stroopwafels. Nog voordat we vertrokken, kregen de organisatoren leuke cadeautjes als dank voor wat nog moest gaan komen.

midweekroeienZoals zich vaker voordoet, was ook op deze dag het weer ons beter gezind dan de weersvoorspelling deed vermoeden. Met vier boten de vaart op gegaan naar het pittoreske Doesburg. Daar aangekomen konden we aanmeren bij het vlot wat eerder gebruikt was bij de Oude IJssel Race. 

Gert belde in de boot de gids van de vispassage Doesburg dat we onderweg waren. Aldaar volgde een informatief verhaal over het nut van de vispassage die er voor zorgt dat allerlei soorten vis stroomopwaarts een hoogte van 5 meter moeiteloos kunnen overbruggen. Rivierprikken, meervallen, windes en palingen gebruiken de vistrap om richting Duitsland te zwemmen. Daar planten ze zich voort. De vistrap speelt ook een rol om de palingstand te vergroten.

Vervolgens op weg naar Robert's huis in hartje centrum waar Marjon, de vrouw des huizes, een overheerlijke lunch had verzorgd met soep en belegde broodjes die zeer goed werd ontvangen.

Ter afsluiting kon Gert het niet laten z'n quiz skills te etaleren en kon het gezelschap niet onder zijn befaamde quiz over het vaarreglement uitkomen. Een daverend succes was het gevolg. 

Voordat we Doesburg verlieten, brachten we een bezoek aan het Mosterdmuseum waar alle ins en outs over het mosterdzaadjesproces in dialect werd gepresenteerd. 

midweek3Tja.... en toen moesten we nog terugwaarts roeien naar onze thuishaven. Met een zonnnetje erbij was het goed te doen. Vermeldenswaard is toch wel de tomeloze inzet van opa Robert met z'n drie Dordtse meisjes in de SMIENT. Geen kinne sinne om met zo'n zware boot de vaart er in te houden. Met de thuishaven in zicht was het leed al weer vergeten en helemaal toen Gert ons juichend binnnen loodste.

Ten einde van deze intens mooie roei- en cultuurdag verwelkomde onze charmante Wanda het gezelschap met wederom koffie en stroopwafels. Bij de nazit sprak iedereen vol waardering over de belevenissen van deze dag. Voordat de deelnemers huiswaarts keerden, hebben ze kunnen genieten van een heerlijk diner in één van de restaurants in Doetinchem. Omstreeks 23.30 uur was de laatste deelnemer weer thuis in Den Haag.