arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Elf steden bedwongen

Geplaatst op 29-05-2024  -  Categorie: Verslagen wedstrijden

esrm3esrm-7

Onze 12 roeiers veroverden de 11 Friese steden van de roeimarathon in vrijwel dezelfde tijd als vorig jaar. Als in een soort fotofinish na bijna 24 uur roeien, slechts 27 seconden langzamer. Heel consistent dus, ook in de nieuwe samenstelling van de roeiploeg.

Een ware prestatie om weer trots op te zijn, zeker als je zag hoeveel doorstaande wind tegen er was op de vijf eind-etappes van Harlingen naar de finish in Leeuwarden. Proficiat Nanja, Helen, Elienke, Dorien, Antoinet, Monique, Miguel, Bas, Bas, Kees, Marcel en Rien. Dit succes smaakt naar meer.

Om vooruit te lopen op meer: in 2025 is de 11steden-roeimarathon op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei. Dat betekent een nog kortere nacht, nog eerder dageraad op zaterdag. Als dan de weergoden weer meewerken zoals ze dit jaar deden, zonder regen, zonder storm en dan met liefst iets hogere temperaturen, vooral ’s nachts. En ja, die wind, die hoort er wel bij in dit vlakke land.

 

Heb je door de enthousiaste verhalen over en reacties op de prestatie van onze 11steden-roeiers belangstelling voor de roeiploeg of voor helpen van de landploeg? Laat dat dan weten en stuur een mail naar nedets11.[antispam].@arvdeank.nl

 

We rekenen op een ploeg van minstens 12 roeiers, die vanaf november 2024 gaan trainen voor de marathon van 2025. Minstens 12, met enige reserve van ongeveer 3 roeiers zitten we ruimer in de jas.


De 11steden-commissie doet met name een oproep aan roeiers die zich jong genoeg en sterk van lijf en leden voelen om volgend jaar mee te doen.
Voor de volledigheid: je roeit de marathon in estafette in teams van 3 in een C2 (onze Rietzanger).

Voor de landploeg heeft de 11steden25-ploeg 2 x 2 chauffeurs voor twee 9-persoonsbusjes nodig. Plus nog 2 chauffeurs die op zaterdag alle ARV’ers in de busjes (eentje trekt de botenwagen) veilig terugbrengen in Doetinchem.

Het is elke keer weer fantastisch om te zien hoe het gonst van activiteiten op het terrein van de organiserende roeivereniging Wetterwille in Leeuwarden, vlak voor de roeimarathon. Iedereen is druk met zijn boot, neemt nog een keer de etappes door. En ook na de finish is de sfeer goed, de stemming opperbest. Ook al is het megadruk, met meer dan 80 deelnemende teams.

 

Namens de 11steden24-commissie,esrm-8

Jan Bol

Meer foto's vind je hier