arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Veel te genieten tijdens de jaarlijkse mosterdtocht

Geplaatst op 29-05-2024  -  Categorie: Verslagen toertochten

Op zondag 28 april vond de jaarlijkse mosterdtocht naar Doesburg plaats die al vele jaren samen met ‘Isala’ uit Zutphen wordt georganiseerd. Ook ‘Jason’ uit Arnhem nam deel aan de tocht met hun eigen boten

De organisatie bij de Ank was in handen van Gert, Gerrit, Karst en Wanda. Helaas had Wanda een schuiver gemaakt op het vlot, de dag tevoren, waardoor zij zelf niet mee kon roeien (en ik dus wel). 

mosterdtocht1-web-2024Wie Wanda een beetje kent weet dat zij zich niet door zo’n akkefietje laat weerhouden om te komen; Vriendelijk glimlachend werden de gasten begroet en getrakteerd op lekkere ontbijtkoek. Onze barista’s Marianne en Maria, verzorgden opgewekt de koffie en thee! Wat een heerlijk begin van deze mosterdtocht!  En dan even later ook nog zon op het terras!     

Het was ’s morgens nog even onduidelijk of de harde wind geen spelbreker zou worden… Rond 13.00 uur was er WK5 voorspeld…. Maar de organisatie durfde het aan; de wind zat in de goede hoek en bovendien zou rond dit tijdstip iedereen in Doesburg aan de mosterdsoep zitten… Dat laatste lukte niet bij iedereen en ook ’s middags bleef het WK5.

De gastroeiers hadden ‘morgens nogal veel tijd nodig om de boten vaarklaar te maken waardoor de Ank-leden pas rond 10.30 uur de boten te water konden laten. Fuut, Plevier, Rietzanger, Tureluur, en Smient gingen mee. En Bas Geijs durfde het aan in de Woerd. Een bezienswaardigheid was de prachtige houten honderdjarige boot van Marcel Linssen. Deze bleek zelfs voorzien van een zeiltje, dat op de terugweg gehesen werd! 

Trudie, Tineke, Marianne en ik waren tot het roeien in de Smient ‘veroordeeld’. De Smient is onze enige wherry, die nogal zwaar en breed is, maar wel lekker stabiel op het water bleek te liggen; Fijn bij het wisselen van stuurvrouw!  Achteraf vonden we het roeien in de Smient vooral heel gezellig! Met twee stuurvrouwen op het bankje was er alle tijd om bij te praten en te genieten van de prachtige wolkenluchten, het fraaie landschap en de duikende fuuten!  

mosterdtocht1-web-2024-2In Doesburg wachtte ons heerlijke mosterdsoep (met groenten of met spekjes) een broodje en een drankje. Fantastisch verzorgd door de voormalige havenmeester; Jeanette van Grol en haar man. Gesterkt konden we daarna de krachtige wind weer trotseren! 

Gelukkig is er niemand omgeslagen en konden we na afloop proosten op een gezellige tocht en een mooie ervaring met roeien op woelig water!  

Alle organisatoren; bedankt voor het regelen van deze mooie roeitocht!! Een speciaal bedankje voor Pieter Arkesteijn van Isala. Hij was vanaf het begin een van de organisatoren. Dit was voor hem het laatste jaar.

 

Gertie de Ruijter