arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Gezellige dag bij de Spaarne Lenterace

Geplaatst op 30-05-2024  -  Categorie: Verslagen wedstrijden

spaarne
In het weekend van 25 en 26 mei vond de Spaarne Lenterace plaats. Een tijdrace over 4,5 kilometer over de Ringvaart en het Spaarne bij Heemstede. De Ank deed mee op de zaterdag. Bij aankomst konden we ons eerst vergapen aan het prachtige botenhuis.

In het eerste blok deden Rike, Lonneke, Trudy, Carolien en Daan (stuur) mee. In de geleende boot van roeivereniging Spaarne werd keurig geroeid. Elienke stuurde een heren vier van Hemus in een mooie tijd over de finish. Ook een wedstrijd sturen is een mooie belevenis.

De finish van het eerste blok was in de regen. En de regen nam toe tot flink plenzen. 

In de regen gaan de boten voor het tweede blok het water op. Dit keer zitten Petra, Saskia, Corrie, Nanja en Dennis (stuur Hemus) in de geleende boot van roeivereniging Spaarne. Dorien en Elienke roeien in de Roerdomp van de Ank. De regen stopt en gelukkig is het weer droog tijdens het wachten bij de start. De wedstrijd loopt goed. Totdat de damesvier bij de tweede brug komt. Daar verliezen ze een flink aantal seconden door een ploeg die geen voorrang geeft. Met extra agressie wordt het laatste stukje van de wedstrijd geroeid. Bij het signaal van de finish is iedereen buiten adem.

ellienkedorien2-spaarne2024-300pxDe Spaarne Lenterace is een leuke wedstrijd op een mooie lokatie. Alle deelnemers hebben een leuke en gezellige roeidag gehad.

 

Saskia