arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van April 2024

 

1. Terugblik op de Oude IJssel Race 2024

2. Zaterdag 4 mei: Bezem door de boot 

3. Resumé verslag bestuursvergadering 17 april met betrekking ALV 20 maart 

4. Drone piloten in opleiding

5. Geslaagde toertocht door de prachtige Weerribben

6. Roeien bracht Eli terug naar het water

7. Avontuur bij de Gorchumse Vestingregatta 

8. Geef je op voor de Jan Rauwerdink Regatta 15 juni 

9. Inlooproeien op de donderdagavond?

10. Dijkversterking werkzaamheden Oude IJssel

 

Nieuwsbrief MEI 2024

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 22.

Aanleveren kopij uiterlijk 23 mei 2024

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

 1. Terugblik op de Oude IJssel Race 2024

oijr-2024-winnaaroverallgecorrigeerd-300px 2De sterke wind en veel stroming zorgden voor een pittige wedstrijd voor de meer dan 80 deelnemers van de 9e Oude Ijssel Race afgelopen zaterdag. Ondanks de uitdaging was de race voor skiffs en twees van Doesburg naar De Ank weer een succes, te oordelen naar de vrolijke sfeer in de kantine na de race (of misschien was het opluchting). 

De race begon om 11.30 uur in Doesburg. 's Ochtends roeiden sommige roeiers de 11,5 km van Doetinchem naar de start, anderen brachten boten op de bootwagens.  De twees gingen als eerste van start gevolgd door de skiffs die hun vaardigheden gebruikten om zich door het ongewoon woelige water van de Oude IJssel te worstelen. De Ank werd goed vertegenwoordigd door Bas B, Dorien, Elienke, Helen, Hugo, Jan Peter, Lisca, Marcel, Rien, Rutger, Saskia en Willem. De uitslagen vinden jullie hier. 

De race wordt elk jaar populairder en zou niet mogelijk zijn zonder de vele vrijwilligers van de Ank - zo'n 60! - die het mogelijk maken. Er wordt al nagedacht over de voorbereidingen voor volgend jaar. Rien weet er alles van en legt hier uit

 

 2. Zaterdag 4 mei: Bezem door de boot

7-arv-spic-nwsbr-05-22-web-1Vergeet niet, zaterdag 4 mei van 8.30-12u is het “Bezem door de boot”, waarbij we met z’n allen in een vrolijke sfeer de halfjaarlijkse schoonmaakactie doen van de loods, de boten, de riemen en het terrein. Voor het poetsen van de boten is schoonmaakspul aanwezig evenals poetsinstructies. Start is om 8h30, om 10h00 is er koffie, aangeboden door de wsv. Graag zien we jullie daar. 

Let op: Tijdens de schoonmaakactie, zijn geen boten beschikbaar voor het roeien, muv de lessen. 

 

 3. Resumé verslag bestuursvergadering 17 april

1-arv-nwsbr-verslag-alv-5-april-2023-april-2023

 

  • De ALV van 20 maart werd nagesproken en conclusie is dat het bestuur de onderwerpen verkoop ’t Nonnetje en aankoop gladde vier hadden moeten voorbereiden.
  • Ook zou er meer directe info moeten zijn over stemprocedure
  • Binnenkort wordt een advertentie geplaatst gericht op het werven van ervaren roeiers.

    Lees verder de belangrijkste punten van de vergardering en
    het concept verslag van de ALV van 20 maart.

 4. Drone piloten in opleiding

drone-piloten-2

 

Omdat de roep om goede beeldopnames van het roeien geregeld terug kwam, rees er bij Jan Willem het idee om voor ARV de Ank een drone aan te schaffen. Dat heeft hij vorig jaar ook gedaan en de eerste opnames zijn al gemaakt.

 Maar voor een goed gebruik van de drone zijn meerdere mensen/piloten nodig, daarom heeft Jan Willem een instructiedag georganiseerd. Zoals je hier kan lezen hadden onze studenten er veel zin in. 

 

 5. Geslaagde toertocht door de prachtige Weerribben

weerribben-2024-2

Woensdag 10 april vertrokken we met 10 enthousiaste roeiers naar Steenwijk voor een toertocht door de Weerrribben, een van de mooiste watergebieden van Nederland!

We werden enthousiast door de Roeivereniging 't Diep met koffie ontvangen en kregen uitleg over de beste route. Alhoewel we kaarten meehadden ging het bij de eerste afslag toch mis en werd eerst richting Blokzijl gevaren. Gelukkig zijn we op tijd gekeerd en al snel bereikten we onze eerste stop "Geertien" voor een welverdiende lunch. Lees verder hoe dit prachtige tocht ging.  

 6. Roeien bracht Eli terug naar het water

eli-lsNa het roeien met haar ploeg in de gladde vier, was er even tijd om Eli te spreken. Eli is een echte Achterhoekse, geboren in Ulft, op haar zeventiende naar Arnhem voor studie en werk en na twaalf jaar de IJssel weer over naar Gaanderen, waar ze inmiddels alweer bijna dertig jaar woont. Eli heeft iets met water, ze heeft op hoog niveau waterpolo gespeeld. Later heeft ze gebasketbald maar een vervelende knieblessure maakte een einde aan deze sportbeoefening. Een ontmoeting met Nanja maakte haar warm voor de roeisport en de rest is geschiedenis. Lees hier haar verhaal.

 

 7. Avontuur bij de Gorchumse Vestingregatta

gorchumse-regattaOp zondag 7 april hield de Gorchumse Roei & Zeilvereniging de vestingregatta ter ere van haar 100-jarig bestaan. De sportieve tijdrace over 5,3 km op het kanaal van Steenenhoek was een mooie gelegenheid voor veel Ankers om deel te nemen aan wedstrijdroeien - sommigen voor de eerste keer. Drie teams vertrokken op een stralende maar zeer winderige dag naar Gorinchem. Het was het een hobbelige rit naar de startlijn over het woelige water, maar iedereen raasde veilig en vol enthousiasme terug, zoals je in elk van hun verslagen hier kan lezen. 

 8. Geef je op voor de Jan Rauwerdink Regatta 15 juni

jrr-6 2Op zaterdag 15 juni is het weer de jaarlijkse Jan Rauwerdink Regatta (JRR). Deze regatta is een gezellig clubevenement voor alle Ank-roeiers die het Basis C-diploma behaald hebben. Het is een prachtige gelegenheid om andere roeiers beter te leren kennen. Je roeit in wisselende teams in een C-boot, over een relatief korte afstand van ongeveer 500 meter. Het meest succesvolle team wacht aan het eind een leuke attentie en de meest succesvolle roeier zal de felbegeerde JRR IJsvogel wisseltrofee in ontvangst kunnen nemen. Lees verder voor meer details en inschrijving

 

 9. Inlooproeien op de donderdagavond?

Het inlooproeien, voor C-roeiers, is sinds lange tijd op de woensdagmorgen, donderdagavond (zomerperiode), zaterdagmorgen en de zondagmorgen. Al enige weken blijkt er op de woensdagmorgen een groeiende groep enthousiastelingen te zijn. Op zich is dat natuurlijk geweldig maar het aantal zitjes in C-boten is beperkt. We lopen een risico dat met doorgaande groei “inlopers” er door een enkeling niet geroeid kan worden. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Om die reden willen we graag het inlopen op de donderdagavond weer onder de aandacht brengen en nieuw leven inblazen.

Wie zou op de donderdagavond vanaf 19.00 uur willen roeien?

Opgeven met een Whatsapp bericht naar Kees (06-81866924) of een e-mail naar siraterces.[antispam].@arvdeank.nl  

 

 10. Dijkversterking werkzaamheden Oude IJssel

grutbroek

 

Woensdag 8 mei om 7.30 begint project Grutbroek, een dijkversterking bij industrieterrein Grutbroek aan de noordkant van de Oude IJssel te Doetinchem, net ten westen van de Energiebrug. De werkzaamheden zal tot 27 december doorgaan.

Hiervoor zal ter plaatse van het werkgebied bebording stroomopwaarts en -afwaarts geplaatst. Bekijk hier de betekenis van de borden en meer informatie.

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank