arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Terugblik op Oude IJssel Race 2024

Geplaatst op 25-04-2024  -  Categorie: Oude IJssel Race

oijr-2024-snelstedame-nienke-mekkes-300px
De sterke wind en veel stroming zorgden voor een pittige wedstrijd voor de meer dan 80 deelnemers van de 9e Oude IJssel Race afgelopen zaterdag. Ondanks de uitdaging was de race voor skiffs en twees van Doesburg naar de Ank weer een succes, te oordelen naar de vrolijke sfeer in de kantine na de race (of misschien was het opluchting). 

De race begon om 11.30 uur in Doesburg. 's Ochtends roeiden sommige roeiers de 11,5 km van Doetinchem naar de start, anderen brachten boten op de bootwagens.  De twees gingen als eerste van start gevolgd door de skiffs die hun vaardigheden gebruikten om zich door het ongewoon woelige water van de Oude IJssel te worstelen. De Ank werd goed vertegenwoordigd door Bas B, Dorien, Elienke, Helen, Hugo, Jan Peter, Lisca, Marcel, Rien, Rutger, Saskia en Willem.  De uitslagen vinden jullie hier. 

oijr-2024-vrijwilligers3
De race wordt elk jaar populairder en zou niet mogelijk zijn zonder de vele vrijwilligers van de Ank - zo'n 60! - die het mogelijk maken. Er wordt al nagedacht over de voorbereidingen voor volgend jaar. Rien weet er alles van en legt hier uit. 

Zondag ochtend na de Oude IJssel Race. We zijn allemaal keimoe. De race is over en de organisatie commissie is aan het afronden en evalueren wat er beter kan.

Zeker geweldig is is de inzet van vrijwilligers, bijna 60 mensen van onze ARV. Om zover te komen hebben we een lange lijst van taken zoals: vlot opbouw, baan opbouw, instap hulp in Doesburg, uitstap hulp bij de Bleek, starters, finishers, baancommissaris, verkeersregelaars, hulp in de bar en bij taart-, munt- en bbq verkoop, en meer. Alles is belangrijk.

De werving begint in Februari via een oproep in WhatsApp groepen en de nieuwsbrief en gaat door tot een week voor de race want er zijn altijd mensen die uitvallen en ook nieuwe taken die opkomen bijvoorbeeld door veranderende omstandigheden. Ik houd alles bij in een Excel sheet waarin de taken van vrijwilligers en hun contact info staan.

Gelukkig doen veel vrijwilligers die vorige jaren hielpen graag dit jaar het zelfde. Andere vrijwilligers deel ik in. Als nodig spreek ik mensen aan of bel ik ze op. Ik vraag iedereen ze OK zijn met hun taak en de tijd. Heel veel mensen doen meer dan een taak, ik hou ook een paar mensen apart met een lichte taak die dan wel kunnen invallen als er ergens iemand uitvalt.

vrijwilligers-2-300px
Vorig jaar zijn we begonnen de vrijwilligers in groepen in te delen met een meer ervaren team captain aan het hoofd die lokaal dingen overziet en een groep aanstuurt vooral op de race dag zelf; zo was bijvoorbeeld Hans Fleur team captain voor Doesburg de laatste 2 jaar. Een week voor de race stuur ik iedereen een bericht waarin hun taak kort staat toegelicht, ik vraag dan bevestiging zodat ik weet dat alle posities gevuld zijn.

Sommige vrijwilligers denken misschien dat ik de race organiseer maar dat is zeker niet zo. Miguel, Rutger en Bas doen veel meer in de organisatie en planning en voorbereiding (o.a. contact met KNRB, Doesburg en WSV en waterschap en veel meer). Dit jaar zijn we ook blij dat Evelien (secretariaat en Jan-Willem (veiligheid) het team versterken.  

Naast de ARV vrijwilligers hebben we hulp van ongeveer 12 mensen van buiten af, van Daventria, de KNRB, EHBO, etc.

Met al die enthousiaste mensen komen we eigenlijk nog steeds krachten te kort, zeker nu de race in deelnemersaantal zo gegroeid is. We waarderen de inzet van onze leden enorm en hopen volgende jaren weer een beroep op jullie te kunnen doen. 

Rien Pilon

 

Bekijk hier de uitslag van de Oude IJssel Race 2024

Bekijk hier meer foto's en lees meer verslagen van de Oude IJssel Race 2024