arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Geslaagd toertocht door de prachtige Weerribben

Geplaatst op 25-04-2024  -  Categorie: Verslagen toertochten

weerribben-2Woensdag 10 april vertrokken we met 10 enthousiaste roeiers naar Steenwijk voor een toertocht door de Weerrribben, een van de mooiste watergebieden van Nederland!

We werden enthousiast door de Roeivereniging 't Diep met koffie ontvangen en kregen uitleg over de beste route. Alhoewel we kaarten meehadden ging het bij de eerste afslag toch mis en werd eerst richting Blokzijl gevaren.

Gelukkig zijn we op tijd gekeerd en al snel bereikten we onze eerste stop "Geertien" voor een welverdiende lunch.

Vervolgens verder over het Giethoornse meer en een kort stuk over de Beulakerwijde met een behoorlijke golfslag. Al snel bogen we linksaf een smalle passage in, met vele scherpe bochten. Stuurmanskunst kwam hier goed van pas. Al raakte ik als boegroeier al snel in de war van de vele commando's.

weerribben-4Midden in het Nationaal Park "Weerribben-Wieden" hadden we onze tweede stop bij de "Otterskooi". Nadat we Jan uit de boot hadden getakeld konden we hier uit volle borst zingen voor de aanstaande verjaardag van Daan.

Wat waren de weergoden ons goed gezind met optimaal roeiweer: zon, weinig wind en een prima temperatuur. Voldaan en volop genietend van de mooie natuur roeiden we terug naar de roeivereniging t'Diep.

Dirk Jan