arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van januari 2024

 

1. Oliebollen race op het droge

2. ALV en resumé bestuursvergaderingen 5 december en 17 januari

3. Elfsteden roeimarathon 2024

4. Gezelligheid voorop voor Wanda, een grote bijdrage aan de club

5. Maak ruimte voor elkaar

6. Midweekroeien bij andere verenigingen

7. Ergometeren - goed voor je conditie

8. Boten zijn geen kapstok

9. Welkom nieuwe leden

10. Meerdaagse buitenlandse toertochten in 2024 

11. Wedstrijden, toertochten en marathons - alles op een rijtje

 

Nieuwsbrief februari 2024

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 9.

Aanleveren kopij uiterlijk 22 februari 2024.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

 1. Oliebollen race op het droge

oliebollen-bakkers

 

Wegens hoog water op de Oude IJssel deden we de Oudejaars Oliebollenrace op de ergometers. Net zo competitief als op het water en net zo leuk, mede dankzij de heerlijke oliebollen natuurlijk, Gluhwein en feestelijke versiersels. Ismaël doet zijn eigen verhaal.

 

 2. ALV en resumé bestuursvergaderingen 5 december en 17 januari

5-arv-nwsbr-bestuur-07-2022 2Het bestuur is tijdens de wintermaanden druk bezig geweest. Lees hun verslagen van 5 december en 17 januari

Ook op woensdag 20 maart zal onze voorjaars Algemene Leden Vergadering (ALV) worden gehouden. Dit zal plaatsvinden bij, intussen al vertrouwde locatie, voetbalvereniging Doetinchem aan de Bezelhorstweg 85.

Willen jullie deze datum in jullie agenda schrijven? Twee weken voor deze datum zullen de benodigde stukken worden toegestuurd.

 

 3. Elfsteden roeimarathon 2024

11-steden-uitslag2

Onze deelname aan de 11stedenroeimarathon op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei staat in de grondverf. Elf roeiers van onze vereniging meldden zich reeds aan. Voor 4 teams van elk 3 roeiers is nog minstens één enthousiasteling v/m nodig. En liefst noteren we meer roeiers, want een aantal reserves is wel zo prettig. De landploeg is gelukkig al compleet met 6 collega’s. Meer wetenswaardigs over onze deelname aan de 11stedenroeimarathon 2024 vind je hier.

 4. Gezelligheid voorop voor Wanda, een grote bijdrage aan de club 

wanda-de-langen2-2
Wanda kwam begin jaren zeventig naar Doetinchem voor haar werk. Tijdens haar studie had zij al fanatiek geroeid bij Nereus en deed ze zelfs mee aan wedstrijden. Uiteindelijk koos ze voor een vrolijk studentenleven zonder verdere roeiwedstrijd verplichtingen. Wanda houdt nog steeds van gezelligheid, waaronder van onze vereniging, waar ze overigens zelf via allerlei commissies enorm aan bijdraagt. Lees meer!  

 5. Maak ruimte voor elkaar

Op verzoek van ons heeft het bestuur van de WSV een oproep aan de leden van de WSV gedaan om het parkeren van de auto's op voldoende afstand te doen van het stuk terrein dat wij als roeiers soms nodig hebben bij het te water laten, schoonmaken en weer in de loods zetten van de boten. Op onze beurt is het natuurlijk goed om ruimte te maken als iemand van de WSV zijn/haar auto wil parkeren en dan even langs onze boten moet. Iedereen bedankt voor de medewerking.

 

 6. Midweekroeien bij andere verenigingen

midweek

 Roeien op doordeweekse dagen bij andere verenigingen wordt midweekroeien genoemd. Het doel is roeiers bij elkaar te brengen en in een prettige en sportieve sfeer te laten roeien. Roeien bij andere verenigingen biedt als voordeel dat je in een andere omgeving, op minder bekend water kunt roeien en in contact komt met roeiers buiten de eigen vereniging. Iedereen met voldoende roei- en stuurvaardigheid op basisniveau kan meedoen. Hier zijn alle data op een rij.

 

 7. Ergometeren - goed voor je conditie

9-arv-nwsbr-training-dames-ml-mrt-2023-1Interesse om conditie op te bouwen door te ergometeren? De ergometers bij de Ank kunnen net als boten via de website gereserveerd worden.

Ze vroegen ook naar adviezen voor ergometer-trainingen.

Op deze pagina is meer informatie te vinden over trainingen op de ergometer: https://roei.app/roeitrainingen

Deze is om mee te beginnen: https://roei.app/roeitrainingen/meerdaagse-schema-s

En samen trainen is leuker en makkelijker.  Een wedstrijd als doel ook kan helpen. Succes! Groeten Saskia

 

 8. Boten zijn geen kapstok

Tijdens het roeien kunnen de dekens die de benen van de stuur bedekken tegen de kou nat worden.

Bij terugkomst de dekens over het droogrek hangen en NIET over andere boten heen draperen omdat dat slecht is voor de huid van de boten. 

Trouwens, het is ook niet de bedoeling dat boten als kapstok voor kleding, tassen of hesjes worden gebruikt. 

Groeten, Miguel.

 

 9. Welkom nieuwe leden

arv-de-ank-logo-300px 2

 

De volgende nieuwe leden hebben zich aangemeld bij ARV de Ank: Petra Luttekes en Janneke van der Schoot beiden per 1 dec 2023. Van harte welkom bij de vereniging en veel roei plezier.

 

 10. Meerdaagse buitenlandse toertochten in 2024

seenplatte-2022-1-1

Zin in een roei vakantie in het buitenland? Leuk met een groep te gaan! In 2024 zijn de locaties van de KNRB-botenwagens, elk voorzien van twee wherries: I – Priepert, in het zuidoosten van de Mecklenburgische Seenplatte; II – Grünau aan de Dahme, ten zuiden van Köpenick (voorstad in zuidoosten van Berlijn). 

Behalve locaties van botenwagens organiseert de KNRB in 2024 ook weer meerdaagse toertochten (voorheen hoteltochten genoemd) in binnen- en buitenland. Je roeit op de Maas in Nederland of op de Saale in Duitsland of op de Thames. Meer info in het volledige bericht over meerdaagse roeitoertochten. 

 11. Wedstrijden, toertochten en marathons - alles op een rijtje

zvr-ploeg-dorien

 

Afgelopen zaterdag was er een presentatie in het clubhuis over wedstrijden, toertochten, marathons en andere activiteiten, zoals roeivakanties. Wat zijn de mogelijkheden - veel! - en hoe regel je dat? Als je er niet bij kon zijn, zie dan hier de presentatie en kalender van activiteiten

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank