arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Elfstedenroeimarathon 2024

Geplaatst op 24-01-2024  -  Categorie: Roeien


Onze deelname aan de 11stedenroeimarathon op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei staat in de grondverf. Elf roeiers van onze vereniging meldden zich reeds aan. Voor 4 teams van elk 3 roeiers is nog minstens één enthousiasteling v/m nodig. En liefst noteren we meer roeiers, want een aantal reserves is wel zo prettig. De landploeg is gelukkig al compleet met 6 collega’s. 

De teams roeien de 210 km van de marathon in etappes, in estafette.

Elke ploeg roeit steeds een etappe van 10 tot 12 km lang. Ter vergelijking: dat is naar Laag Keppel – Bommen Berend en terug.

De landploeg zorgt voor de logistiek, onder andere het transport van de roeiers, in twee busjes naar de afgesproken wisselplaatsen. Die wisselplaatsen worden vastgesteld op basis van actuele voorverkenningen van het traject en van (digitaal) kaartmateriaal.

De landploeg is tijdens de roeimarathon meer dan 24 uur lang stand by, vanaf vrijdagochtend 10 mei tot en met de afloop na de finish op zaterdag 11 mei.

Wil je meer weten over de organisatie van de Elfstedenroeimarathon van 2024? zie dan de website www.elfstedenroeimarathon.nl

11-steden-lrOnze roeiers haalden in 2019 een fantastisch resultaat en ook in 2023 een heel mooie score. Goed getraind schoven ze vorig jaar in een totaaltijd van 22 uren en 21 minuten van startplaats 50 op naar positie 27. Knap werk.

Mede dankzij een goede voorbereiding van de Rietzanger en een enthousiaste landploeg werd het andermaal een onvergetelijke roeimarathon voor onze vereniging.

We gaan ook in 2024 weer met zijn allen voor een bijzondere ervaring, weer een top-11stedenroeimarathon. 

Belangrijke vraag nu: wie doet er nog meer mee in roeiploeg?

Stuur uiterlijk woensdag 7 februari je geestdriftige JA naar mailadres nedets11.[antispam].@arvdeank.nl

 

Trainen voor de 11stedenroeimarathon begint nu. Teams van 3 gaan zich aftekenen. De Tureluur en de Rietzanger (de C2 voor de marathon) zijn vanaf eind januari bij voorrang beschikbaar voor de trainende ploegen.

In maart beleggen we een tweede bijeenkomst voor de 11-steden-roeimarathon-2024 in het clubhuis. Nader bericht volgt.

 

de commissie 11-steden-roeimarathon-2024,

Dorien te Kiefte, André Dingemanse, Miguel Mendes de Leon en Jan Bol