arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Gezelligheid voorop voor Wanda, een grote bijdrage aan de club

wanda-de-langen2De volgende roeier die zich aan jullie voorstelt is Wanda de Langen. Wanda is een trouwe deelnemer aan de woensdagochtend inloop. Wij troffen elkaar na afloop hiervan, de handen weer warm van de koffie en de gezelligheid.

Wanda kwam begin jaren zeventig naar Doetinchem voor haar werk. Geboren in de kop van Overijssel, waarna via Amsterdam voor studie en Delft Wanda terecht kwam in de hoofdstad van de Achterhoek. Tijdens haar studie had Wanda al fanatiek geroeid bij Nereus. Boegroeien! Van ’63-’64 deed ze zelfs mee aan wedstrijden. Dat vereiste een dermate discipline betreffende uitgaan, slaapuren, dieet en aanwezigheid, dat Wanda het na een jaar voor gezien hield en koos voor een vrolijk studentenleven zonder verdere roeiwedstrijd verplichtingen.

Via collega Vivienne in Doetinchem kwam Wanda terecht bij onze roeiclub die toen ongeveer 40 à 50 leden had. Vivienne vertelde dat er een wachtlijst dreigde, waarna Wanda er snel werk van heeft gemaakt. Na proefroeien in de Tuureluur met Miguel bleek Wanda al snel met vlag en wimpel geslaagd.

Wanda roeit twee keer per week, met een vaste ploeg op maandag en de vrije inloop op woensdag. Eigenlijk vindt Wanda roeien best saai, maar ze geniet van de prachtige Oude IJssel en de gezelligheid van onze vereniging, waar ze overigens zelf via allerlei commissies enorm aan bijdraagt.

Ga maar eens naar onze website: www.arvdeank.nl 

Dan inloggen, klik het bovenste gestreepte vakje aan, dan kopje “vereniging” dan “commissies”. Daar vind je Wanda’s naam met foto bij de toertochtencommissie, de barista’s, de continuïteitscommissie, de evenementencommissie en de gastroeicommissie! 

Verdere suggesties voor onze mooie vereniging heeft Wanda zo gauw niet, wel een tien met een griffel voor ons bestuur dat veelal achter de schermen zeer actief bezig is onze club levendig te houden en toekomstbestendig te maken. 

Wanda geeft het estafettestokje over aan Jantine te Grotenhuis

 

Maria