arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

februari 2024

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van Februari 2024

 

1. Aanmelden voor Theorie avond

2. Resume verslag bestuursvergadering 28 februari 

3. Inspirerend KNRB coachcongres

4. Winterwandeling in de Veluwezoom

5. Jantine ontspant door concentratie op het roeibeweging

6. Vrijwilligers gezocht om te helpen bij de Oude IJssel Race

7. De start van de westrijdseizoen smaakt naar meer

8. Vernieuwde roeiboek online

9. Trouwe leden: 25 jaar en langer lid!

10. Vier inzichten over trainerschap

 

Nieuwsbrief Maart 2024

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 13.

Aanleveren kopij uiterlijk 25 maart 2024.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

 1. Aanmelden voor Theorie avond

Er zijn nog twee avonden gepland voor de Theoriecursus/presentatie. De onderwerpen die tijdens de avond aan bod komen zijn: roei-examens, materiaalkennis, vaarregels en veiligheid. Deze presentatie is nu onderdeel van de roei-/roei-examens en iedere roeier moet de cursus/presentatie gevolgd hebben.

Als je dat nog niet gedaan hebt kun je je voor deelname aanmelden op de website onder activiteiten: 18 maart en 15 april in de kantine vanaf 19.30 uur.

 

 2. Resume verslag bestuursvergadering 28 februari

vergadering-2 

  1. De high tea voor de leden die 25 jaar of langer lid zijn was gezellig en zeer gewaardeerd.
  2. De agenda voor de ALV van 20 maart wordt uitgebreid besproken, beslispunten voor de vergadering worden vastgesteld.
  3. De financiële stukken worden besproken
  4. De aanschaf- en vervangingsschema van de vloot wordt geactualiseerd
  5. Het tarief voor het gastroeien is besproken, we gaan van € 12,50 naar € 10
  6. Er komt een advertentie in de regionale bladen gericht op het werven van ervaren roeiers. Dit zal gepaard gaan met berichten op onze social media.

 

 3. Inspirerend KNRB coachcongres

hang-from-the-handle

 

Coachen leer je niet 1-2-3. Dat geldt ook voor roei-coachen. Veel lezen, kijken, vooral ook luisteren naar de roeiers en oefeningen zelf uitproberen. 

En er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Daarom organiseerde de KNRB in december het coachcongres met als titel “Keep Educating Yourself”. Jan Peter van Leeuwen (o.a. coach van onze racedames) is geweest en kreeg volop waar voor zijn geld èn aanvullend mooie extra inspiratie over manier van coachen. Hier deelt JP zijn ervaring en meer inzichten uit het congres.

 

 4. Winterwandeling in de Veluwezoom

winterwandeling-daanO, o, o, 100 leden van De Ank, wat hebben jullie zondagmorgen misgelopen? Het zal vast fijn geweest zijn je nog eens om te draaien in je warme bed of te luisteren naar de verhalen van het programma Vroege Vogels, maar de kans dat dat ook maar in de buurt kwam van de beleving die de actieve 20 leden in de Veluwezoom hadden, is minimaal. Fládderende vogels, heuvels, dalen, vergezichten, loslopende paarden, mysterieuze sporen, gele bloemetjes en hoge beuken langs een verrassende route, onderbroken door een door Daan gedoneerde versnapering en nog één voor eigen rekening in Paviljoen De Posbank. En dat alles binnen de afgesproken tijd. Daan (foto links), bedankt, we rekenen volgend jaar weer op je!

Vivienne en Wanda

winterwandeling

 

 

Er zijn ook andere vroege vogels dan futen en plevieren

 5. Jantine onspant door concentratie op roeibeweging

jantine-te-grotenhuis

 

Jantine te Grotenhuis voelt zich een echte Achterhoeker maar het was maar liefst vijf jaar op het mooie Vlieland dat het het zaadje voor roeien werd geplant, daar bewonderde Jantine de sloeproeiers! Terug in de Achterhoek  trof ze in Terborg Eli die haar in contact bracht met onze prachtige ARV de Ank. Jantine begon midden in Corona tijd met proeflessen en roeit nu in een vaste ploeg op zondagochtend. Lees meer over Jantine.

 

 6. Vrijwilligers gezocht om te helpen bij de Oude IJssel Race 

 

oijr-21De Oude IJssel Race wordt dit jaar gehouden op Zaterdag 20 April. De OIJR is een tijd race over 11.5 km in skiffs en tweetjes, met start in Doesburg en finish en prijs uitreiking bij onze ARV de Ank. Na de wedstrijd volgt een BBQ met veel gezelligheid. Voor een goede organisatie zijn vrijwilligers ook nu weer onmisbaar. Lees meer over hoe je kan helpen. Als je dit jaar wilt helpen bij de OIJR laat dit dan weten aan Rien Pilon (coördinator vrijwilligers OIJR) via een WhatsApp of text bericht of via email aan: nolipsuniram.[antispam].@gmail.com.

 

 7. De start van de wedstrijdseizoen smaakt naar meer

 

tww-2024-web

 

Op zondag 11 februari zijn maar liefst drie enthousiaste damesploegen en Jan Peter afgereisd naar het mooie Twente voor de Twentsche Winterwedstrijd. Jan Peter met zijn ploeg heeft een blik gewonnen (eerste prijs dus). De eerste wedstrijd “buiten de deur” voor onze Team Ijsvogels smaakt naar veel meer. Al met al was het een mooie belevenis waar iedereen met plezier op terugkijkt. Lees verder de persoonlijke verhalen van Dorien, Trudy en Marianne.

 

 8. Vernieuwde roeiboek online

 

roeiboek-arv-de-ank

 

Er is een vernieuwde versie van het roeiboek online gezet (versie februari 2024). We hebben de afgelopen twee jaar een aantal slagen gemaakt met het roeiboek. Om beeld te geven bij de veranderingen lees hier de belangrijkste wijzigingen ten opzicht van de versie van feb 2022.  

 

 

 9. Trouwe leden: 25 jaar en langer lid!

 

25-jaar-lid-jubileumOnze vereniging telt maar liefst negen leden die langer dan 25 jaar lid zijn. De hoogste tijd om hen eens in het zonnetje te zetten voor hun jarenlange trouwe lidmaatschap en hun bijdrage aan de club. Het leek het bestuur een goed idee om hen namens de vereniging te trakteren op een high tea bij “Ons Kafeetje” in het oude gevang in de binnenstad. Het werd al snel een geanimeerd gesprek terwijl ze terugblikten en herinneringen ophaalden aan de afgelopen 25 jaar. Lees hier over hun verhalen. 

 

 10. Vier inzichten over trainerschap

 

lokaal-sportakkoord-doetinchem

Sport is leuk, niet voor niets staan er iedere week miljoenen Nederlanders op het veld, in het bad, in de hal of op de baan. Sport brengt mensen samen, zorgt dat ze gezond blijven maar vooral dat ze plezier hebben. Als vereniging willen we graag onze trainers zoveel mogelijk ondersteuning bieden zodat zij hun trainingen zo goed en leuk mogelijk kunnen aanbieden. Sport-ID organiseert samen met NOC*NSF op donderdag 14 maart de bijscholing 'Vier inzichten over trainerschap' voor trainers, coaches en/of instructeurs. Op een interactieve manier gaan de deelnemers met de vier inzichten - structureren, stimuleren, individuele aandacht en regie overdragen – aan de slag. 

Sport-ID is het sportbedrijf van de gemeente Doetinchem. Deze bijscholing wordt mogelijk gemaakt door het Sportakkoord Doetinchem en is daarom gratis. Er is plek voor zestien deelnemers waardoor aanmelden noodzakelijk is. De avond wordt gehouden in de SaZa Topsporthal van 18.45 - 21.45 uur. Aanmelden kan via Themabijeenkomst: Vier inzichten over trainerschap. Lees verder voor meer informatie. 

 

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank