arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Jantine ontspant door concentratie op roeibeweging


Het water van de woeste Oude IJssel was eindelijk weer wat gezakt, we konden het vlot weer op, de stroming iets gekalmeerd en het ijs gesmolten. De woensdagochtend inloop werd door menigeen weer omarmd met een hoge opkomst: 18 man na afloop in het clubhuis voor koffie, thee en de eerste chocolade eieren.

jantine-te-grotenhuisOok Jantine te Grotenhuis was erbij en we spraken elkaar na afloop voor dit interview.

Jantine is weliswaar vlakbij de zee geboren in Vlissingen, maar omdat haar ouders uit de Achterhoek kwamen keerde ze op tweejarige leeftijd hiernaar terug. Ze voelt zich dan ook een echte Achterhoeker. Ze bracht haar verdere jeugd hier door, deed er haar opleidingen en woonde daarna maar liefst vijf jaar op het mooie Vlieland.

En daar werd het zaadje voor roeien geplant, daar bewonderde Jantine de sloeproeiers! Voor werk keerde ze terug naar de Achterhoek en trof in Terborg Eli die haar in contact bracht met onze prachtige ARV de Ank.

Jantine begon midden in Corona tijd met proeflessen, waarna al snel een volledige lockdown spaken in het roeiwiel stak. Ook daaraan kwam een eind en in 2021 pakte Jantine het roeien weer op, slaagde voor roeien 1 en sturen en ze is nu bezig zich te bekwamen in roeien 2. Jantine roeit in een vaste ploeg op zondagochtend.

Naast het roeien heeft Jantine nog meer buitenhobby’s: een moestuin in Gaanderen en wandelen.

Jantine realiseert zich dat ze tijdens het roeien haar dagelijkse sores goed kan vergeten, het hoofd wordt stilgezet door concentratie op bewegingen, houding en evenwicht.

Binnen de ARV is Jantine actief in de evenementencommissie. Jantine sluit af met een compliment naar de hele club; namelijk het zich zo welkom voelen binnen onze vereniging en is ze blij met de evenementen kalender en nieuwsbrief die ze met regelmaat in haar inbox vindt.

Jantine draagt het estafettestokje over aan Eli Winters.

 

Maria