arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Weerribbentocht, door weer en wind

Geplaatst op 18-04-2023  -  Categorie: Verslagen toertochten


9-arv-nwsbr-weerribben-am-april-2023-2Met zestien roeiers deden we op zondag 2 april mee aan de traditionele Weerribben-Wieden toertocht. Een roeitocht over 30 km in de Weerribben en een stukje over de Wieden. Roeivereniging ’t Diep in het Overijsselse dorp Tuk, vlakbij Steenwijk, organiseert jaarlijks deze roeitoertocht.

Op zaterdag voorafgaand maakten we in de stromende regen vier boten in gereed voor transport: riggers eraf, laden op de botenwagen. Gelukkig, op zondag, de roeidag zelf was het stralend zonnig weer. Wel koud, met een stevige noordoostenwind.

In een doorweekte weiland verzamelden we in alle vroegte bij het botenhuis van de roeivereniging. Laarzen aan, mutsen op!

De tocht bracht ons door de fraaie Weerribben met z’n rietkragen en elzenbosjes en door idyllische dorpjes als Jonen en Giethoorn. Smalle doortochten stelden onze stuurmanskunst op de proef.

Onderweg legden we aan voor koffie, koek en de zelf meegebrachte boterhammen. Bij de broze en steile oevers was aanleggen lang niet overal mogelijk en we waren blij dat de bewoners van een prachtig vakantiehuisje onze picknick op hun terrein sportief opvatten.

Op de terugweg hielden we de tussen de damwanden weerkaatsende golven buiten de boot. Iedereen kwam droog aan. Berenburg en soep wachtten ons op bij het botenhuis van ’t Diep.

Nico, bedankt voor het vakkundig vervoeren van de boten! ‘s Avonds rond negen uur waren alle boten voorzien van riggers weer terug op hun veilige plek in onze roeiloods. 

Roeien van een toertocht is goed voor de teamgeest. We missen nog een clubyel!

 

Aart Mudde 

9-arv-nwsbr-weerribben-am-april-2023-49-arv-nwsbr-weerribben-am-april-2023-5