arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Weerribbentocht, zon en wind, moe maar voldaan

Geplaatst op 13-04-2022  -  Categorie: Verslagen toertochten

De Weerribben toertocht op zondag 3 april 2022, het zou 12 graden kouder worden dan de week ervoor. Gelukkig zijn we toch gegaan. Bij de roeiclub was het een drukte van belang, de sloten waren bevroren, maar de zon scheen.

Wel de hele dag stevige wind. We waren gelaagd gekleed tegen de kou.

6-arv-weerribben-gerrit-jwb-nwsbr-0422-w-2

Het was een prachtige, afwisselende tocht: weids op de meren, erg smal tussen de rietvelden. Er waren zoveel deelnemers dat we slechts bij één terras konden aanmeren. Daar dus lekker gepicknickt. Gezien de lachende gezichten en vrolijke reacties, is de Weerribbentocht zeker een aanrader.

Was het een leerzame dag? Nou en of, hier bleek dat ARV de Ank roeiers breedwaterroeiers zijn. Makkelijk de haven uit, op naar Keppel, voor de brug ronden over bak en terug.

Alle oefeningen van de beginnerscursus zijn in slaap gesust:

Slippen, slippend strijken, ronden over stuur, aanleggen aan een hoog steiger of wal en bukken/vallen bij de bruggen. Die ervaringen hadden we hier wel nodig. Daarbij een nieuwe ervaring, boegpeddelen, zodat de stuur kon sturen.

Als het weer mooi weer is, bij Keppel onder de brug door, ronden over stuur en daar aanleggen, dan heb je het ijsje wel verdiend.

Tot slot nog even hulde aan Wanda: in een smalle sloot, bij een haakse bocht, door stevige wind en verkeerd inschatten van de stuur, liepen we vast. Wanda stapte uit, duwde ons af, liep 200 meter over zompig land, om weer in te kunnen stappen. Daardoor konden wij weer vrolijk verder. Nogmaals, hulde!

Moe maar voldaan trokken we huiswaarts, al weer plannen makend voor de volgende tocht.

Gerrit Massen

Zie meer foto's