arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

TOERtochten in Nederland in 2023

Geplaatst op 31-01-2023  -  Categorie: Verslagen toertochten

Onze toercommissie organiseert en faciliteert heel veel verschillende roeitoertochten in 2023. Het zijn maar liefst acht tochten met een zeer divers karakter vanaf onze eigen locatie. Daarnaast: de Weerribbentocht vanuit Steenwijk, een tocht op de IJssel van Zutphen naar Wilp en terug en een toertocht in en rond Drachten.

 

Zondag 2 april: Weerribben toertocht.

Een klassieker in een prachtig gebied. De toertocht van 33 kilometer wordt georganiseerd door roeivereniging ’t Diep te Steenwijk. Let wel, de aanmelding en de inschrijving zijn inmiddels gesloten.

 

Zondag 30 april: Mosterdtocht

Een week na de Oude IJssel race, houden we in samenwerking met Isala, Daventria en Jason de bekende Mosterdtocht naar Doesburg. Zonder haast te hebben roeien we naar de haven van Doesburg waar de lunch met Mosterdsoep en een broodje op ons wacht.

Je kunt hier kennismaken met roeicollega’s van de nabijgelegen roeiverenigingen of oude contacten herstellen en bijpraten. 

Na de lunch op het gazon roeien we over de Oude IJssel weer terug naar Doetinchem waar we nog kunnen napraten in onze kantine of op ons haventerras. 

Kosten: vorig jaar € 13.50 p.p. 

Inschrijving kan via de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website. De inschrijving sluit op 23 april. Gaarne aangeven in wat voor boot je mee wilt doen. 

 

Donderdag 18 mei: Dauw-roeien

Benut deze happening in de vroege uren van Hemelvaartsdag om getuige te zijn van de spectaculaire vroege ochtendzon.

De kans dat de dauw de ochtendzon in de weg zit is op 18 mei niet groot.

Inschrijven is niet nodig. Reserveer zelf een skiff of meermans gladde of C-boot om met elkaar het water op te gaan. 

Inschrijving stopt automatisch als alle boten zijn afgeschreven.

 

Zondag 21 mei: roeien van Zutphen naar Wilp v.v.  

Om 12.00 uur roeien we stroomafwaarts, langs de kasteelruïne De Nijenbeek, naar het strandje bij Wilp. Vandaar lopen we naar de Uitspanning de Kribbe, om een kop soep te halen na onze roei-inspanning.

Heen (stroomafwaarts) is het ongeveer een uur roeien en terug (stroomopwaarts met wind tegen) een kleine twee uur waarin een pauze in het zandgat van Gorssel is opgenomen. Inschrijving sluit op maandag 15 mei.

We krijgen een ervaren stuurman/-vrouw mee. Kosten € 7.50 p.p. excl. consumptie.

Voor meer info over de prachtige Nijenbeek zie:  www.denijenbeek.nl

Inschrijving kan via de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website. De inschrijving sluit op maandag 15 mei. 

 

Zaterdag 17 juni: JR-regatta

Goede wijn behoeft geen krans. Op deze zaterdag wordt opnieuw deze onderlinge wedstrijd georganiseerd door Nanja, Renée, Myriam en Henny. Afstand ongeveer 800 meter. Ieder jaar weer een groot succes.

Inschrijving kan via de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website. De inschrijving sluit op maandag 12 juni.

 

Woensdag 21 juni: Langste Dag avondtocht.

Net zoals bij het Dauw-roeien geeft deze avond een speciaal gevoel om op het water te zijn. Met een beetje geluk de zon onder te zien gaan: dat zie je niet elke dag. 

Vertrek: 20 uur.

Ook hier geldt: Inschrijving stopt automatisch als alle boten zijn afgeschreven.

 

Zaterdag 8 juli: Picknicktocht.

Ook deze jaarlijks terugkerende tocht is altijd weer een succes. Een combinatie van sportiviteit en gezelligheid op en rond het water. We roeien naar onze collega-roeivereniging het Anker in Ulft, dus door de sluis bij de Pol, om daar de meegebrachte eigen lunch te verorberen. Tijdens de tocht terug met een gevulde maag, kan je dagdromen over het feit dat het leven zo verkeerd nog niet is.  

Inschrijving kan via de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website. De inschrijving sluit op maandag 3 juli.

 

Donderdag 17 augustus: roeien met André in en rond Drachten.

Op deze dag neemt André ons mee naar Drachten. 

Waarom op donderdag? Wegens de beschikbaarheid van de boten bij RV de Dragt kan het niet anders. Het is een prachtige gelegenheid om het mooie Friesland vanaf het water te verkennen. Kosten: € 10 p.p. exclusief vervoer en lunch.

Inschrijving kan via de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website. De inschrijving sluit op donderdag 10 augustus.

 

Zaterdag 16 september: Oude IJssel Estafette Marathon

Mocht je de Elfsteden marathon hebben gemist dan is dit de kans om de sfeer te proeven over een wat kortere afstand. Vanuit de haven roeien we naar onze collega’s van RV het Anker in Ulft, terug naar onze haven om van daaruit naar Doesburg te roeien. Zoals de naam al aangeeft, er kan op de rustplaatsen gewisseld (en gegeten) worden. Er kan in elk type boot geroeid worden. 

Inschrijving kan via de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website. De inschrijving sluit op maandag 11 september.

 

Zaterdag 7 oktober: Zuurkooltocht.

Alleen al vanwege de zuurkool zou je aan deze tocht deel moeten nemen. 

We roeien naar Doesburg waar we pauzeren en eventueel lunchen om daarna terug te keren naar Doetinchem waar de genoemde zuurkool op ons wacht. 

Kosten: minimaal

Inschrijving kan via de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website. De inschrijving sluit op maandag 2 oktober.

 

Zaterdag 30 december: Oliebollenrace.

Na de eerste zeer geslaagde editie en een jaar van trainen, organiseren we opnieuw de oliebollenrace. Gezelligheid troef maar het kan ook niet zo zijn dat Marcel zijn wisseltrofee nóg een jaar in de kast heeft staan. Komt allen om dit tweede jaar dat de ARV zelfstandig bestaat, op een sportieve en gezellige manier af te sluiten. 

Inschrijving kan via de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website. De inschrijving sluit op maandag 25 december.

 

Naast de bovengenoemde activiteiten zijn er nog tal van toertochten in het land waar men zou kunnen gaan roeien. 

Zie hiervoor:  toertochten-marathon-roeien.nl/roeien-nederland

 

De toercommissie wenst jullie veel roeiplezier!