arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Op naar een top ElfstedenroeiMARATHON 2023

Geplaatst op 05-03-2023  -  Categorie: Verslagen wedstrijden


Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei is de jaarlijkse ElfstedenroeiMARATHON. De voorbereidingen bij onze ARV de Ank zijn in volle gang.

Op de eerste kennismakingsavond na de inschrijvingen kwam de vijfkoppige landploeg en de veertien roeiers bij elkaar. Jan Bol en André Dingemanse vertelden over het stappenplan en alle voorbereidingen die nodig zijn om de 210 km binnen 24 uur af te leggen. In 2019 eindigden we ruim genoeg op tijd, op plaats 63.

Voor een topresultaat dit jaar trainen de roeiers keihard op de ergometers. In een appgroep delen ze met foto’s van de displays de ophitsende resultaten met elkaar. De kunst is dan om je niet gek te laten maken!

Vier driekoppige roeiteams trainen voorts ook in de Tureluur en in de Rietzanger. Begin april vindt er, afhankelijk van de trainingsresultaten, nog een meer precieze samenstelling van de teams plaats, die in estafette de marathon gaan roeien.

Daarna komt er nog een oefening voor het wisselen van de teams op verschillende plekken, om tijdens de marathon snel van team te kunnen wisselen. Daarbij moeten je denken aan onder meer een lastig te bereiken oever of een onhandig hoge steiger om aan te leggen.

De teams bestaan uit jonge en belegen roeiers met ruime en minder ruime ervaring, kortom gemêleerd en daarom juist zo aanvullend.

Dankzij de roeivereniging in Drachten en dankzij Isala zijn er gedetailleerde draaiboeken van vorig jaren beschikbaar. De landploeg checkt in april een draaiboek eerst nog op actualiteit.

Wat een inzet, prachtig allemaal. Via een speciale track & trace van de Elfstedenroeimarathon (ESRM) zijn onze roeiteams straks live te volgen. Houd dat in de gaten. Moedig hen aan!

Heel veel succes allemaal, roeiploeg en landploeg. Alle ARV’ers wachten met spanning op jullie resultaten. De redactie ziet jullie verslag van de ESRM 2023 tegemoet.