arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

De Oude IJssel (Estafette) Marathontocht 50km

zaterdag 17 september 2022

 
Tijd
07:30 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 4 maart 2022 t/m zaterdag 10 september 2022
Locatie
de Ank
 

Roeimarathon met een sportief, recreatief karakter voor alle roeiers van de Ank en het Anker met een basis C kwalificatie. Dus ook voor alle skiffeurs, gladde 2x en de gladde 4+.

 

Heb je weinig roerervaring? Geen probleem, we zorgen ervoor dat je omringd bent door ervaren roeiers die je een misslag niet kwalijk nemen. Als je denkt dat je het niet helemaal uit kunt roeien qua uithoudingsvermogen heb je de keus om te wisselen met andere roeiers in Ulft, Doetinchem en/of Doesburg. We moeten dus per roeier vooraf weten wat je denkt te kunnen roeien.

 

De dag start om 7.30 uur met de briefing, waarna de boten om ca 8 uur vertrekken, rond 16 uur is de laatste boot terug in de haven van de Ank.

 

Je kunt kiezen welke trajecten je wil roeien.

 

Ploegen kunnen zich ook aanmelden door 1 persoon de hele ploeg aan te laten melden met vermelding van welke personen en welke boot ingeval gladde 2x of gladde 4+.

C-boten worden door de toercommissie toegewezen.

Alle deelnemers dragen zelf zorg voor proviand en drinken en een telefoon in de boot ingeval van onvoorziene omstandigheden.

 

We organiseren voor de tweede keer deze sportieve, recreatieve, roeimarathon over het hele, bevaarbare, deel van de  Oude IJssel.

Deze dagtocht voert de boten eerst naar Ulft (bij Gaanderen om 9 uur door de sluis) alwaar wij bij onze buur-roeivereniging het Anker ontvangen worden. Daar is koffie/thee voor € 0,70 en gebruik van toilet mogelijk. Eventueel wisseling van de bemanning (voor de estafette roeiers).

Estafette roeiers kunnen overigens ook wisselen in Doetinchem en Doesburg.

 

De eerste uitdaging  is om op tijd terug te zijn uit Ulft voor het schutten richting Doetinchem. Dat gebeurt om 11.30 uur. De route Ulft-sluis Gaanderen is voor een gemiddeld snelle boot ruim 1 uur doorvaren.

Hierna is er geen tijdslimiet meer, behalve dat alle boten om 16 uur in Doetinchem terug moeten zijn, nadat zij de haven in Doesburg hebben aangedaan. Er is een gezellige nazit op het terras van de Ank.

 

Onze oproep is aan alle leden om mee te doen met deze marathon.

 

Vragen? bel Hans Fleur 06-22864567

 

 

Inschrijven