arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

maart 2024

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van maart 2024

 

1. Resumé ALV maart 2024 

2. Nieuwe rooster voor voorafschrijving van de boten 

3. Gezocht: Roeilid voor prepararen Rietzanger voor ESRM

4. Racen op de Amstel

5. Het onderhoud van de boten

6. Geslaagd!!

7. Instructeurscursus 2024

8. Bezem door de boot: zaterdag 4 mei

9. Gevraagd: Poetsdoekjes, liefst van katoen

10. Vrijwilligers nog nodig voor OIJR

 

Nieuwsbrief april 2024

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 17.

Aanleveren kopij uiterlijk 22 april 2024.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

 1. Resumé ALV 20 maart 2024

Met een grote opkomst was er een levendige vergadering bij vv Doetinchem:

 • De jaarverslagen worden goedgekeurd. 
 • Na uitleg over de cijfers door Stefan en het voorlezen van de bevindingen door de kascommissie werden diverse formele besluiten genomen.
 • Er komt een bestemmingsreserve voor een nieuwe accommodatie.
 • Er komt een bestemmingsreserve voor tegenvallende inkomsten.
 • Er komt een bestemmingsreserve voor een “wensvloot” voor incidentele investeringen.
 • De jaarrekening 2023 wordt goedgekeurd en het bestuur krijgt decharge voor het financiële beleid.
 • Er werd besloten tot koop van een gladde 4 met riemen voor roeiers 60 – 75 kg.
 • Er werd besloten tot reservering van een bedrag voor aanschaf en plaatsing van een oefenbak.
 • Na het bespreken van allerlei mogelijkheden werd besloten tot verkoop van ’t Nonnetje.
 • We zoeken nog vrijwilligers bij de Oude IJsselrace, aanmelden bij Rien Pilon.
 • Men kan zich nog tot 1 april aanmelden voor de skiff 1 en 2 cursussen. 

 2. Nieuwe rooster voor voorafschrijving van de boten 

Op 1 april gaat ons nieuwe rooster voor de voorafschrijving van de boten van start. Je kunt het rooster vinden via deze link.

Daarnaast begint ook de introductieperiode, waarbij we hopen veel nieuwe leden te verwelkomen. Op woensdagavond en zaterdagochtend zul je de nieuwe roeiers op het water zien. We vragen je vriendelijk om hun de ruimte te geven en niet voor te dringen bij het vlot en de haven. Laten we samen zorgen voor een gastvrije en prettige sfeer!

 

 3. Gezocht: Roeilid voor prepareren Rietzanger voor ESRM 

11-steden-roeimarathon-de-geprepareerde-rietzangerOok dit jaar is er weer een enthousiaste club roeiers die namens de ARV De Ank gaat deelnemen aan de 11 steden roeimarathon. Vanwege de speciale omstandigheden is het vereist dat de deelnemende boten (in ons geval altijd de C2x+ Rietzanger) aan bepaalde technische- en veiligheidsvoorwaarden voldoen. Ik zal deze taak dit jaar weer doen. Echter door toenemende aan m’n diabetes gerelateerde gevoelloosheid in m’n handen wordt m’n kluscapaciteit beperkt.

Dus: Gezocht een enthousiast en handig roei lid m/v die met mij wil meekijken teneinde het prepareren van de Rietzanger voor de ESRM de komende jaren over te kunnen nemen. Lijkt je dit leuk neem dan contact op met de ESRM bestuur of met mij (06-13926249  reacsip.jgh.[antispam].@hccnet.nl).

 

 4. Racen op de Amstel

heineken-2024Elk jaar in maart zijn er een serie grote wedstrijden die plaats vinden op de Amstel tussen Ouderkerk en Amsterdam centrum. Het is indrukwekkend hoeveel roeiers en roeiboten er zich dan verzamelen om hun krachten te meten. Een aantal roeiers van ARV de Ank - de racedames Dorien, Petra, Nanja en Saskia - hebben in de winter stevig doorgetraind om deel te nemen. Eerst was De Head, een wedstrijd van 8 kilometer. Een week later was het De Heineken vierkamp, een wedstrijd met vier afstanden verdeeld over de zaterdag en zondag. De dames hadden er veel zin in en bij beide hebben ze mooie progressie gemaakt in vergelijking met afgelopen jaar. Lees hier over hun spannende ervaring. 

 

 5. Het onderhoud van de boten

7-arv-nwsbr-bladen-schuren-feb-2023

 

Ik ben in gesprek met Miguel Mendes de Leon, bestuurslid en tevens coördinator van de materiaalcommissie. Onderwerp van gesprek: het onderhoud van de boten. Daarin hebben wij als roeier allemaal een verantwoordelijkheid. Miguel begint met de constatering dat onze vloot goed onderhouden is en dat hij ziet dat iedereen zich hiervoor inzet. Ook is hij blij dat elke schade, hoe klein ook, altijd gemeld wordt. Lees meer over hoe we allemaal voor de boten moeten goed zorgen. 

 

 6. Geslaagd!!

geslaagde-03-2024

 

Op 23 maart j.l. zijn een aantal roeiers geslaagd voor het roeiexamen. 

Voor R3: Monique Vaandering, Cees Doelman, Eveline Tepe, Paul Becht, Annemarie Otten, Karstin Otten, Judith Streppel en Jan Willem v.d. Groep. 

Voor St.2: Elienke Dekker.

Allemaal van harte gefeliciteerd namens de aanwezige examinatoren Carolien, Nanja, Rien, Miguel en André. 

 

 

 7.  Instructeurscursus 2024

instructeur-cursusMet een groep van 12 roeiers hebben we een instructeurscursus gevolgd onder de bezielende leiding van Lars Hoeksel. Drie avonden en twee hele dagen zowel theorie als praktijk. Lars, zelf een zeer ervaren coach wist ons mee te nemen met vele voorbeelden en afbeeldingen. Want hoe leert iemand, waar sluit je je bij aan, welke oefening doe je wanneer? En vooral; hoe blijft iedereen het leuk vinden, zowel instructeur als roeier.

Het is teveel om op te noemen en te onthouden. 

De praktijk was erg leerzaam. Een groepje op de steiger en een groepje aan het roeien. In tweetallen gingen we een oefening bedenken om dat te instrueren aan een roeier. 

1)    wat zie je?

2)    laat de roeier dit ervaren

3)    instructie geven

4)    opnieuw ervaren

5)    wat gaat er anders? 

6)    Feedback, en vooral motiveren, positief blijven en enthousiasmeren.

 

En hierbij wist Lars telkens nog weer meer te vertellen, te verdiepen.

Hanneke 

 

 8. Bezem door de boot: zaterdag 4 mei

schoonmaak-2

 

Alvast noteren: zaterdag 4 mei van 9-12u: “Bezem door de boot”, waarbij we met z’n allen in een vrolijke sfeer de halfjaarlijkse schoonmaakactie doen van de loods, de boten en het terrein. 

 

 9. Gevraagd: Poetsdoekjes, liefst van katoen

poetsdoekjes

 

De slidings worden schoongemaakt met ‘slidingdoekjes’, die best duur zijn. Poetsen met een katoenen doek gaat net zo goed en misschien wel beter omdat die meer vocht en vuil kunnen opnemen. Daarom deze oproep: heb je katoenen doeken, oude lakens, etc.? Het wordt zeer gewaardeerd als je die in de loods legt bij de poetsdoeken.

 

 10. Vrijwilligers nog nodig voor OIJR

vlot-bouwers

 

De Oude IJssel Race wordt dit jaar gehouden op Zaterdag 20 April. Het is een tijdrace over 11.5 km in skiffs en tweetjes, met start in Doesburg en finish en prijs uitreiking bij onze ARV de Ank. Voor een goede organisatie zijn vrijwilligers ook nu weer onmisbaar. We hebben er nog enkele nodig! Als je dit jaar wilt helpen bij de OIJR laat dit dan weten aan Rien Pilon (coördinator vrijwilligers OIJR) via een WhatsApp of text bericht of via email aan: nolipsuniram.[antispam].@gmail.com. Voor meer informatie lees verder. 

 

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank