arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Wilco, een mountainbiker die het roeien ontdekte


5-arv-nwsbr-interview-ml-april-2023Een uurtje voordat de feestelijke afsluiting van het Wintervieren zou plaatsvinden, troffen Wilco en ik elkaar in het clubhuis waar af en toe een fikse maartse bui goed op het dak te horen was.

Wilco kwam in mei 2021, nu bijna twee jaar geleden bij onze roeiclub. Hij is geboren en getogen in de Liemers, verliet met z’n 22 jaar zijn geboorteplaats Didam om er precies 22 jaar later, na een paar omzwervingen in Nederland weer terug te keren.

Eigenlijk is Wilco een fervent mountainbiker. Dat deed hij zo intensief dat hem dat ook blessures opleverde. Wat te doe je dan, als je een bloedhekel hebt aan binnensporten? Hij besloot tot de aanschaf van een roeiapparaat om in ieder geval bijna alle spieren te trainen en in conditie te blijven. Die beweging van dat roeien beviel hem wel. Daarom begon hij een zoektocht naar een roeivereniging in de buurt.

Onze vereniging bleek in de tijd dat we nog onder wsv De Ank vielen nog niet zo makkelijk digitaal vindbaar. Arnhem, Zutphen, Deventer en Ulft kwamen langs, totdat iemand die al lid was van onze club hem tipte voor roeien op de Oude IJssel vanuit Doetinchem. Aha.

‘n Schot in de roos! Wilco begon enthousiast, haalde snel enkele diploma’s, maar was onlangs jammer genoeg een tijdje uit de roulatie vanwege herstel van een knieoperatie. Het gaat nu allemaal de goede kant op, binnenkort zien we hem weer in de boot. Het is heerlijk om bij het roeien in de natuur te zijn en om door het leveren van inspanning weer conditie op te bouwen.

Hij gaat tevens aan de slag als ervaren barista. Bovendien oriënteert hij zich op het helpen bij het coachen.

Wilco is vol lof over de sfeer in onze ARV de Ank, de heldere communicatie verloopt prima via de diverse app-groepen, de nieuwsbrief interessant, de algemene ledenvergadering was goed voorbereid en naar ieders wens uitgevoerd.

 

Maria Lauret

 

Wilco geeft het estafettestokje door aan Ruud de Boer