arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Toos Volmuller: water, luchten en ver kunnen kijken

Ze dacht dat ze al veel te oud was om het roeien zelf te gaan leren, alhoewel …….. Tijdens een Open Dag werd ze toch enthousiast. De mogelijkheid om eerst eens tien keer proef te roeien gaf de doorslag en vóórdat Toos het zelf wist was ze verkocht. 

Januari kenmerkte zich door een lang reeks grijze luchten. Als Toos ergens een hekel aan heeft is het dat! We zaten aan een kleurrijke tafel omringd door Toos’ groene tuin toen zij me haar roeiverhaal vertelde.

Oorspronkelijk komt Toos uit het waterrijke Dordrecht. Door de baan van haar man kwam Toos met haar gezin terecht in de voor hen uitverkoren ruime Achterhoek. Die kende ze slechts van vakanties en enthousiaste verhalen. Inmiddels woont ze er al ongeveer de helft van haar leven. Maar het water, de verre uitzichten miste Toos wel.

9-int-toos-arv-nwsbr-mrt-2022

Tijdens een Open Dag, Toos schat zo’n zes jaar geleden, werd er een boot gedoopt door een Olympisch kampioene. De sportieve Toos kijkt graag naar de Olympische roeiwedstrijden op de televisie, nam haar kans waar om een kampioene in het echt te ontmoeten. Daar trof ze ook Carolien. Eigenlijk dacht Toos dat ze al veel te oud was om het roeien zelf te gaan leren, hoewel, toen ze eens om zich heen keek zag ze wel meer grijze koppen. Carolien maakte haar enthousiast, liet een boot te water en daar gingen ze. De mogelijkheid om eerst eens tien keer proef te roeien gaf de doorslag en vóórdat Toos het zelf wist was ze verkocht. Water, luchten en ver kunnen kijken, het is er ook in Doetinchem. 

Toos bekwaamde zich snel, heeft inmiddels haar Skiff 1 diploma in de zak en is heel fanatiek met de gladde vier lessen deze winter. Invallen voor iemand? Toos steekt al gauw haar vinger op. Kou? Geen probleem.

Het aantrekkelijk van roeien is voor Toos het teamgevoel, bewegen op het water. Eerst dacht ze, och dat leer ik even, maar dat roeien bleek toch een stuk moeilijker dan gedacht. 

Ze waardeert het enorm om steeds weer nieuwe mensen te leren kennen, die verrassend veel gelijkenissen blijken te hebben qua interesses. Daarnaast is Toos dol op de toertochten met picknick. Dus, laat het voorjaar maar komen!

Maria

Toos geeft het estafettestokje door aan Kim Maring