arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Roeier Stefan wandelt ook graag lange afstanden


Stefan Zwaferink is één van de zogeheten laag-IJssel-water-ARV-leden, sinds augustus 2022. Hij roeide al eerder op de Oude IJssel, toen Isala in verband met een te lage waterstand van de IJssel in de zomer van 2018 boten bij ons had liggen. Toen vorig jaar de IJssel weer veel te laag stond, meldde hij zich bij ons aan. Welkom.

6-arv-nwsbr-interview-met-sz-mrt-2023
De Oude IJssel is een prachtig en veel minder drukbevaren roeiwater dan de vanuit Zutphen bevaren IJssel en Twentekanaal. Stefan was door deelname aan de Mosterdtocht en de Oude IJssel Race al bekend met onze mooie oevers. 

Stefan studeerde in Groningen en roeide daar bij AGSR Gyas. Sinds 1992 werkt hij in Lochem. Stefan’s echtgenote Marjanke vond al gauw werk in Warnsveld. Na vier jaar kwam er werk in Apeldoorn. Om te veel reizen voor beiden te vermijden verhuisden ze naar Zutphen. Daar wonen ze met veel plezier.

In Zutphen was Stefan ruim twintig jaar lid van ZRZV Isala. Hij deed mee aan veel wedstrijden en marathons.

Samen met Marjanke maakt hij graag lange afstandswandelingen, zoals het IJsselpad, het Maarten van Rossumpad, het Berkelpad en nu staat het Trekvogelpad op het programma. 

Mede door zijn dagelijks werk op kantoor is Stefan een echte buitensporter, het liefst in teamverband. Roeien is dan een zeer geschikt sport.

Hij zet zijn schouders onder de organisatie van het meedoen aan de aankomende Elfstedenroeimarathon. Hij nam al veel keren deel aan die marathon. 

Stefans suggestie voor onze ARV de Ank: een volledig onafhankelijke roeiwatersportvereniging met eigen botenhuis en groter vlot.

 

Maria Lauret

 

Stefan draagt het estafette stokje over aan Wilco Wigman