arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Pieter geniet van de ritme van de roeibeweging

Het was op een heerlijke warme zondag, de dag nadat ons ARV de Ank team 27ste was geworden op de door windkracht 5 zeer intensieve Elfstedenroeitocht, dat ik Pieter sprak. Pieter was net terug van het skiffen met Niels. Ik zag ze aankomen, en daarna gelijk een enorme plons. Niels zocht afkoeling in het water en vergat zijn sportbril met achteruitkijk spiegel af te zetten…die waren al snel op weg naar de bodem…

pieter-hagemeijer

Terug naar Pieter, een hardwerkend enthousiast lid van onze vereniging, die jammer genoeg weinig tijd heeft om door de week te roeien. Pieter dacht zelfs even aan afhaken…dat zou toch jammer zijn! Pieter opperde na het lezen van de enthousiaste Elfstedenroeitocht verhalen, het ook wel geweldig te vinden om daaraan mee te doen.

Pieter kwam door zijn studie op het gebied van land- en watermanagement vanuit omgeving Rotterdam naar het oosten en houdt zich nu bezig met klimaat, water, bodem, biodiversiteit. Vanwege het werk van zijn vrouw kwam Pieter in Doetinchem terecht, nu zo’n twintig jaar geleden. Het bevalt Pieter en zijn gezin prima in deze hoofdzakelijk gemoedelijke streek met nog ruimte om je heen, waarvan Doetinchem voor wonen en werken een uitstekende uitvalbasis is. En we hebben de Oude IJssel! 

In 2018 kwam Pieter achter de HEMA in Doetinchem in aanraking met onze roeivereniging. Daar stond namelijk roeilid Kiwi met de Zwaan reclame te maken voor het roeien bij de Ank, in het kader van sport presentaties. Pieter was gelijk enthousiast en begon de eerste de beste gelegenheid met lessen. In rap tempo door de examens heen. Op één (sturen in gladde4) na haalbare diploma’s op zak.

Op dit moment roeit Pieter één keer per week met Niels in Pijlstaart of ieder in een skiff. Samen deden ze mee aan de Twentse winterwedstrijden, en vorig jaar de Oude IJssel Race (OIJR). Ze waren toen niet de eersten maar wel droog gebleven! 

Pieter vindt het heerlijk ontspannen op het water, de steeds veranderende oevers, het geluid van de riemen in het water, de cadans van de roeibeweging.

Hopelijk Pieter ga je binnenkort onze enthousiaste Elfstedentocht ervaringsdeskundigen ontmoeten, die je overhalen volgend jaar mee te gaan doen. Dat zou mooi zijn.

Pieter draagt het estafettestokje over aan Niels Klein.

 

Maria Lauret-Wiegerinck