arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Zuurkooltocht zondag 2 oktober

Geplaatst op 04-10-2022  -  Categorie: Verslagen toertochten

 

De jaarlijkse zuurkooltocht dreigde vanwege slechte weersvooruitzichten in het water te vallen. Wonder boven wonder kwamen al die dreigingen op de eerste zondag in oktober niet over de Oude IJssel en konden we welgemoed met 10 man aan de tocht beginnen.

zuurkooltocht-staart-22

Na de verrassingskoffie die door barista Gerrit was georganiseerd werden de blinkende Fuut en de Plevier klaargemaakt. Anderhalf uur later smulden we in Doesburg van de traditionele Harry appeltaart die wederom verrukkelijk was. Zelfs stenen bordjes en zilveren taartvorkjes had Harry meegenomen. Harry hulde! Dames en heren, alleen al de taart is een reden om volgend jaar mee te doen. 

zuurkooltocht-taart-1

Opgewekt en vol energie aanvaarden we de terugweg alwaar ons na het opruimen van de boten een volgende Gerrit verrassing wachtte: een mooi gedekte tafel, alwaar we ons de zuurkool lekkernijen goed lieten smaken. Zuurkooltaart met appel en geitenkaas, een groente zuurkoolschotel en een zuurkool schaal met saus en puree en dadels gevuld met zuurkool, een verrassende combinatie. Bijkletsen en nog een afsluitende kop koffie en thee, terwijl er buiten een plotselinge kortstondige bui viel. 

zuurkooltocht-22

Een prachtige dag. Alle organisatoren en deelnemers zeer hartelijk bedankt.

 

Maria