arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Geslaagde Oude IJssel Race 22 april 2023

Geplaatst op 15-05-2023  -  Categorie: Oude IJssel Race

oyr2023-300px

De Oude IJssel Race, gehouden op 22 april, was weer een sportieve en geslaagde dag. De race, die elk jaar groter wordt, trok 72 kleine boten, singles en twees - tien meer dan de laatste keer - voor de bijna 12 km lange race van Doesburg naar de Ank. De zon scheen, de regen bleef weg, met daarbij een vaarverbod voor schepen dus afgezien van een licht tot matig briesje waren het perfecte omstandigheden voor de ruim 100 roeiers. en onze Dorien won een blik voor de dames skiff in de categorie DVB-C1x. Gefeliciteerd! Zie de overige uitslagen op www.arvdeank.nl/uitslagen.

De voorbereidingen voor het spektakel begonnen al maanden van tevoren. De dag ervoor heeft een team extra vlotten aangelegd en zaterdagochtend vroeg werden taarten gebracht, roeiers ingecheckt en andere vrijwilligers stonden op hun posten op de bruggen, bij de Bleek en in Doesburg. Zonder deze >50 vrijwilligers die ervoor zorgden dat alles op rolletjes liep zou de race niet mogelijk zijn. Veel dank aan iedereen.

Met alle roeiers verzameld in Doesburg en nummers opgespeld op de shirts en de boeg, was het de laatste kans voor de sanitaire stop voor het instappen en een korte wachttijd voor een vliegende start. Rond 11.30 waren de eerste weg en toen, één voor één, eerst de tweepersoons en dan de skiffs begon de race langs de prachtige oude IJssel, hoewel de roeiers geen tijd hadden om van het uitzicht te genieten. Zij concentreerden zich op het zo snel mogelijk bereiken van de finish.

De voor de achtste keer gehouden race kreeg volop media-aandacht waaronder voorpagina van Achterhoek van de Gelderlander.

De datum voor de negende Oude Ijssel Race 2024 is al bekend: 20 april 2024. Genoeg tijd om je voor te bereiden.