arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Mosterdtocht 30 april 2023

Geplaatst op 16-05-2023  -  Categorie: Verslagen toertochten

mosterdtocht2Op zondag 30 april jl. werd met 63 deelnemers de Mosterdtocht editie 2023 geroeid, georganiseerd door en met hulde aan Pieter Arkensteijn en de toercommissie van ARV de Ank onder leiding van Nico.

De Mosterdtocht vertrok rond 11u met skiffs, C2 en C4 boten en een boordroei boot na ontvangst met koffie en koek vanaf ons clubhuis naar Doesburg. Daar wordt door de WSV Doesburg gezorgd voor mosterdsoep, een broodje en een drankje, waarna we terugroeien en nagenieten op ons zonnige clubhuis terras.

Wat een geluk hadden we met het mooie weer, zon en nauwelijks wind. Deelnemers kwamen waren leden van Vada, Wageningen; Isala uit Zutphen; Clever Ruderclub
uit Kleef; Jason uit Arnhem; de Grift uit Apeldoorn en elf leden van ARV de Ank. Enkele botenwagen stonden al op het erf klaar. Nico sprak een enthousiast welkomswoord, waarna we konden vertrekken.

Iedereen kwam op tijd in Doetinchem aan, alleen was het lang wachten op Vada. De reden bleek al gauw, de botenwagen was vlak na vertrek losgeraakt en de dijk afgereden. Gelukkig geen persoonlijke ongelukken. De leden kwamen desondanks zij het flink verlaat maar konden toch nog meedoen door gebruik te maken van onze boten. Ze kwamen daardoor laat aan in Doesburg, maar er was gelukkig nog soep. De pech voor Vada was nog niet klaar, want bij het uitstappen aan een stijger in Doesburg gingen er twee leden te water. Ook dat liep goed af. Droge kleren aan, opwarmen in de zon, waarna algauw de eerste roeiers weer richting Doetinchem vertrokken. Van het zonnige Ank terras werd na afloop dankbaar gebruik gemaakt. Nico vertrok als een van de laatsten uit Doesburg omdat hij nog een deuntje had gespeeld op zijn accordeon voor de Doesburgse watersportvereniging die de opening van het vaarseizoen vierden.

Iedereen roemde onze locatie, clubhuis en botenloods. Mooi en goed om te horen.

Als laatsten tegen half zeven kwam Vada binnen, er was wederom deze keer ter hoogte van Laag Keppel pech. Nu met een bankje dat niet meer rolde. Dit werd opgelost met een andere bootsamenstelling. De inmiddels doodmoe geroeide Vada leden kwamen tegen half zeven onze haven binnenvaren toen wij op het punt stonden een kijkje te gaan nemen of ze verder gesleept moesten worden…Ze hadden dapper geroeid, wij hadden het noodplan al klaar, terugroeien voor hulp of met motorboor van de Ank, maar dat sleuteltje was aanvankelijk zoek. Eind goed al goed zullen jullie denken…

Nadat alleen Nico nog van een hartversterkend drankje genoot met de enigszins uitgeputte Vada leden bleek dat een van de dames haar autosleutel in de boot had laten liggen. Om deze te kunnen pakken moest er eerst een voetenplankje losgeschroefd. Daarna konden ze pas echt vertrekken.

Kortom deze Mosterdtocht editie 2023 gaat de analen in als zonovergoten, goed bezet, met een perfecte afloop, èn weer wat aandachtspunten voor volgend jaar.

Om het toerroeien op de Oude IJssel te stimuleren komt er zelfs een stukje in het roeiblad “Roei” van deze Mosterdtocht. Mooi compliment.

 

Maria

mosterdtocht-2023-500px

Voor meer zie www.zrzv-isala.nl/mosterdtocht-2023