arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Twee nieuwe boten

Geplaatst op 04-10-2022  -  Categorie: Interne nieuwsberichten

Voor het uitvoeren van het vlootplan heeft het bestuur tijdens de ALV van 19 april het mandaat gekregen om op zoek te gaan naar een 2x (dubbeltwee) voor een budget van Euro 11.200.

In de zoektocht heeft het bestuur voor dit budget zowel een 2x als een skiff kunnen aanschaffen. De aanschaf van de skiff past in het vlootplan: oorspronkelijk voorzien voor 2023, gezien de buitenkans is deze investering naar voren gehaald. Dit betekent dat in 2023 minder investeringsruimte is.

swift-okt-22De 2x/2- is een Swift (merk) van 2019 (Euro 7.000 incl. riemen) voor de gewichtsklasse tot 75 kg. De boot kan zowel voor scullen als boordroeien gebruikt worden. De boot komt van Waterline, die een korting heeft gegeven als sponsoring van een nieuwe vereniging.

maaseratiDe Filippi lichte skiff (tot 60 kg) is overgenomen van de roeivereniging KR&ZV De Maas in Rotterdam en was een buitenkans (Euro 4.500, oorspronkelijke vraagprijs Euro 6.000. Ook hier, het verschil is een sponsoring van onze 'nieuwe' Ank. We hadden al riemen.

Bij de nog aan te kondigen doopdatum, zullen de namen bekend worden. Nu staan ze in e-Captain onder  Swift (2x) en Maaserati (1x). Swift is het merk en de 'werknaam' tot de echte naam tijdens de doop onthuld wordt. Maaserati: de boot komt van KR&ZV De Maas en een Filippi boot is een snelle boot. De link met de Maas en Maaserati is dus gelegd....

Een hartelijke dank aan Waterline, KR&ZV de Maas voor hun royale bijdrage en aan Christiaan, Dik en Willem voor het opriggeren en afstellen.

Veel roeiplezier!

 

Miguel