arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Toertocht Utrecht, te gast bij Viking

Geplaatst op 13-04-2022  -  Categorie: Verslagen toertochten

Het was een gastvrije ontvangst op het dakterras van Viking, koffie met een koekje. Kennismaken met de andere roeiers, uit alle windstreken, zelfs uit Leeuwarden. Vervolgens een korte uitleg over de route, bootindeling en vertrek. Er gaan vier vieren en twee wherry’s het water op. Iedere boot zijn eigen tempo, geen colonne, dat is ivm met het bochtige parcours en de vele bruggen ook niet verstandig. 

8-arv-utrecht-gert-jwb-nwsbr-0422-w-2

Het eerste deel voert ons Utrecht uit, door het prachtige Amelisweerd naar de lunch bij het landhuis Oud Amelisweerd. Daarna terug naar de stad en door de Singel om de binnenstad heen. De Oude Gracht met zijn mooie werven zit helaas niet in de route omdat veel kademuren worden onderhouden en je het grootste deel zou moeten slippen en peddelen. 

Utrecht is veel bruggen rijk (…). Stroming, bochten voor of achter de brug, nauwe doorgangen, tegemoetkomend verkeer met voorrang maken het voor stuur en roeiers bepaald uitdagend. Ook tamelijk spectaculair was de onderdoorvaart van Hoog Catharijne: meer dan honderd meter lang, veel wind en dus plotseling zeer koud. 

De tocht eindigt met een lang recht stuk over het Merwedekanaal naar het vlot van Viking. Afmeren, boten uit het water en in de loods. Nog een kopje koffie en naar huis.

Deze tocht is beslist een aanrader. Volgend jaar met een grotere delegatie naar Utrecht?

Gert Mulder