arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

ROEI-EXAMENS, opleidingen en aantekeningen

Geplaatst op 31-01-2023  -  Categorie: Interne nieuwsberichten

Met ingang van 1 januari 2023 is het opleidingsschema aangepast, zijn de vernieuwde exameneisen van kracht en kun je speciale aantekeningen krijgen. Onderstaand zie je het nieuwe schema. 

2-arv-nwsbr-examens-schema-feb-2023

 

Veranderingen

Theorie maakt geen onderdeel meer uit van het roei-examen in skiff of C-boot. Door middel van het bijwonen van een bijeenkomst voor theoriekennis haal je dit onderdeel. In 2023 verzorgen we voor alle leden een bijeenkomst, zodat alle kennis up to date is en iedereen zijn theorie-examen heeft. 

 

Aantekeningen

Naast de opleidingen zijn er drie clinics waar je een aantekening voor kunt krijgen:

·       sturen op boeg in de C3 (StC3)

·       toertochten (T)

·       boordroeien (Br)

Verder kun je een aantekening krijgen voor skiffen 0 (Sk0), via de instructeurs, zodat je zelfstandig kunt oefenen in de skiff. 

 

Coderingen examens

De coderingen voor de roei-examens zijn aangepast en er zijn coderingen toegevoegd. In de onderstaande tabel staat wat er veranderd is.

2-arv-nwsbr-examens-tabel-codering-feb-2023

De exameneisen zijn vernieuwd. Zo is nog duidelijk gemaakt wat de verwachtingen zijn van het roeiniveau en zijn de examens aangevuld met handelingen die je geacht wordt te kunnen verrichten op het examen. De vernieuwde exameneisen kun je lezen in het roeiboek.