arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Roeien over de OCEAAN

Geplaatst op 05-03-2023  -  Categorie: Interne nieuwsberichten


10-arv-nwsbr-oceaan-mrt-2023-1
Zondag 29 januari. Saskia Bruil en Wanda Langen vroegen in het kader van het winterprogramma aan Bela Evers om over haar roeiervaring op de Atlantische Oceaan in 2021 te vertellen. Bij wijze van voorprogramma roeiden we met enkele boten op onze prachtige Oude IJssel. 

Wat een grote tegenstelling met wat er te zien valt in de documentaire die van de tocht over de Atlantische Oceaan gemaakt is door TV Gelderland. De documentaire is ook door hen uitgezonden.

Terug te zien hier. 

Er was grote belangstelling voor deze bijeenkomst. Naast meer dan 30 leden van De Ank waren er ook zeven gasten van Het Anker uit Ulft aanwezig. Zelf was ik erg benieuwd naar de ervaringen van Bela omdat ik vanaf de start van de Talisker Atlantic Challenge 2022 op 12 december vanaf La Gomera, de wedstrijd volg via de YB tracking.

De documentaire duurde ongeveer 25 minuten waarin we ademloos hebben gekeken. Hierin kregen we een inkijkje in de voorbereidingen die zo’n oceaantocht vraagt. En inzicht wat de reden kan zijn voor iemand om aan zo’n uitdaging te beginnen. Wat vraagt het van je en de mensen om je heen? Hoe ziet het er uit als je meer dan 45 dagen op een kleine boot moet verblijven, zonder privacy, met heimwee, allerlei technische mankementen en als je er helemaal doorheen zit?
Dan is twee jaar voorbereiden erg belangrijk.

10-arv-nwsbr-oceaan-mrt-2023-2Na de documentaire beantwoordde Bela de vele vragen. Dit deed ze met veel enthousiasme en met een bewonderenswaardige bevlogenheid. Het plezier straalde er vanaf. Leuk was ook de opmerking van iemand die verwachtte een stevig gespierde vrouw te zien. Terwijl Bela een kleine tengere vrouw is die dit heeft volbracht. Teleurstellend was echter wel dat door een ‘grapje’ met een provisorisch vlaggetje op de boot na aankomst in Antigua gediskwalificeerd is. 

Ze is nu weer  bezig met de  voorbereidingen voor een volgende deelname. Maar nu voor de Pacific Challenge 2024 van San Francisco, California, naar Hawai. Wat een moed! Ze zoeken nog sponsoren. Voor meer informatie zie www.teamocean.nl.

Het was een mooie inspirerende middag. 

 

Trudy van Bon