arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Prachtige tocht rond Drachten met André

Geplaatst op 24-09-2023  -  Categorie: Verslagen toertochten


drachten-2Al geruime tijd waren we lekker gemaakt met het vooruitzicht in Drachten te roeien en daar was dan de dag die je wist dat zou komen: 17 augustus. Onze verwachtingen die toch al hooggespannen waren, werden meer dan waargemaakt. De vroegere vereniging van André, De Dragt aan het Gaasterdjip ontving ons gastvrij met uitleg over de route en suikerbrood bij de koffie.

We roeiden met twee C- tweeën en twee C- vieren, waaronder een knalrood Chinees exemplaar. Degenen onder ons die vinden dat er niets boven de Oude IJssel gaat past enige bescheidenheid, de omgeving van Drachten mag er zijn: ruim water, heel afwisselend omzoomd door uitbundig groen. Kortom, Drachten is prachtig.

De eerste aanleg voor een eenvoudige lunch was aan een eilandje. Daar weer wegkomen bleek niet eenvoudig, voor een aantal van ons ook wel eens nuttig te ervaren hoe het voelt aan lager wal geraakt te zijn.drachten-4


De volgende stop was in Eernewoude bij hotel-restaurant Princenhof waar we met onze aanlegcapriolen voor wat onschuldig vermaak hebben gezorgd bij de terrasbezoekers. Er werd nog wat gewisseld van boot, de rode Chinees bleek favoriet. Bestuur, een idee voor ons? Hij/zij schijnt heel betaalbaar te zijn. De afsluiting was bij de gezellige pizzeria La Strada, waarna dit 16 mensen tellende smaldeel van de Ank voldaan kon terugkijken op een mooie dag.

 

Wanda de Langen