arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Plezier voor iedereen bij Jan Rauwerdink Regatta

Geplaatst op 20-06-2023  -  Categorie: Interne nieuwsberichten

jrr 6
jrr-2Het had geen beter weer kunnen zijn voor de jaarlijkse Jan Rauwerdink Regatta. Zonneschijn, geen wind en spiegelend water zodat iedereen met wat zenuwen tot rust kon komen. Hoewel sommigen natuurlijk uit waren op de overwinning en de felbegeerde ijsvogel wisseltrofee, ging het hier vooral om de gezelligheid en het roeien met andere clubgenoten maar ook om het racegevoel te krijgen.  De wedstrijdboten - Fuut en Plevier - lagen al 08.45 uur klaar op het water, Bas gaf het welkomstwoord en instructies en de eerste ploeg kon beginnen en vertrok van het vlot. De competitie begon. 

Iedereen kreeg de kans om drie of vier keer te racen over 500 meter over de Oude Ijssel, tussen de spoorbrug en voetgangersbrug. Freddy gaf het startsein en Harro Rauwerdink klokte de tijden. Dan was het uitroeien naar de Saap Roelofsbrug en van daaruit met vliegende start terug naar de Ank en een pitstop-achtige wissel zodat het volgende team kon gaan. Omdat de teamsamenstelling elke keer verandert, is er een slim systeem (met correctiefactoren naar leeftijd en geslacht) bedacht om de overall winnaar te bepalen.  Dit jaar was Rien Pilon de zeer verdienstelijk winnaar. Gefeliciteerd Rien. Met evenveel enthousiasme - en voor wie energie over had - deden de roeiers mee aan de 1000 meter ergometer wedstrijd. Bas won nipt van Rien in een (gecorrigeerde) tijd van 0.02.49.


Tussen de races door was er genoeg tijd voor taart, krentenbollen en fruit ... en een praatje. 

Al met al een zeer geslaagd clubevenement voor zowel onze ervaren als onze nieuwe roeiers. De organisatoren Nanja, René, Miryam en Henny hebben het perfect geregeld.

jrr-3-2023

jrr-2-2023