arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Over roeien valt veel te zeggen

Geplaatst op 10-06-2022  -  Categorie: Interne nieuwsberichten

De instructeurs en roeiers bij ARV de Ank verdienen een enorm compliment. Er wordt met veel plezier geroeid en er is veel leergierigheid naar de roeitechniek.  Bij roeien zoek je altijd naar punten ter verbetering en vergeet je vaak te benoemen wat goed gaat. Wat goed gaat is al snel heel gewoon.

Je concentratie en kennis van de roei-techniek helpen bij het mooi laten lopen van de boot en maken van halen waarvan je het kicken-gevoel krijgt. Nog zo’n haal denk je dan. En dan komt de gezonde verslaving van roeien waarbij je meer van die mooie halen wil maken. Naast het roeien op het water en het krijgen van instructie, helpt het ook om de roeitechniek te bestuderen. Meelopen met een instructeur, thuis de haal droog oefenen en techniek bestuderen en bespreken helpen bij de vooruitgang van je roeitechniek. Gelukkig praten roeiers graag over roeien.

Er is op internet veel informatie over de roeitechniek te vinden. Maar je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Waar begin je mee en wat is oorzaak en wat gevolg? Om je daarbij op weg te helpen hebben wij op onze website een pagina met verzamelde informatie.

Deze pagina is in ontwikkeling en mocht je daarvoor ideeën of aanvullingen hebben dan horen wij dat graag