arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Mosterdtocht jaargang 2022

Geplaatst op 13-05-2022  -  Categorie: Interne nieuwsberichten

 

Op zondag 24 april was er eindelijk weer een echte Mosterdtocht van Doetinchem naar Doesburg en terug mogelijk, na twee jaren corona.

Pieter Arkestein van Isala uit Zutphen organiseerde samen met De Ank en Daventria deze tocht tien jaar geleden voor het eerst. Over twee jaar kunnen we dus het 10-jarig lustrum vieren.

Pieter liep er verkouden en hees bij, waardoor hij de toespraak voor het begin aan iemand anders moest overlaten. Deze spreker feliciteerde de ARV als jongste roeivereniging van Nederland.

8-arv-mosterdtocht-nwsbr-05-22-web-2

8-arv-mosterdtocht-nwsbr-05-22-web-1

Als ik goed geteld heb waren er in totaal 32 roeiers in vijf vieren en de Tureluur plus drie gladde boten: twee skiffs en een dubbel twee. Deze keer deden er vier roeiverenigingen mee: Isala, Daventria, Jason en onze ARV.

Om te beginnen roeiden we even stroomopwaarts tot voor de Walmolen, voor een vlootschouw naar de Walmolen. Hier werden foto’s gemaakt, net als in 2016.

Er stond veel wind, waardoor we steeds afdreven en terug moesten strijken.

Op de heenweg hadden we de koude wind grotendeels mee en met een lekker zonnetje was het heerlijk roeien. Op naar de mosterd in Doesburg.

Enkele vieren hielden een pauze bij Laag-Keppel. De molen daar draaide en de ijscoman stond bij de brug.

In Doesburg was ons losse vlot als aanlegsteiger in gebruik. De meeste C-boten gingen op hun kiel in het gras. Voor de gladde boten waren kratjes als bokjes.

8-arv-mosterdtocht-nwsbr-05-22-web-3

De mosterdsoep was erg lekker. We aten er een broodje kaas bij en konden een drankje uitkiezen. Een aantal roeiers nam een kijkje bij de vistrap, die langs de sluis is aangelegd. Daarna lieten we de boten weer te water.

Op de terugtocht zagen we een fuut met piepkleine jongen op zijn of haar rug.

Ook waren er veel grauwe ganzen met jonge ‘dobberdonsjes’.

Wij hadden met de Tureluur nog een drinkpauze in het Jeneverstraatje.

Dat wordt de aanlegplaats voor het Dauwroeien op donderdag 26 mei. 

Veel dank aan de organisatie en tot ziens op de Oude IJssel.

 

Lucianne