arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Verslag deelname Lingebokaal 2

Geplaatst op 20-11-2022  -  Categorie: Verslagen wedstrijden  -  Auteur: Rike de Boer

lingebokaal2-2022Leerdam: Lingebokaal 12 november 6 km

We roeiden vaker de Lingebokaal en net voor Lonneke met pensioen ging besloten we dat het weer eens tijd werd. Omdat we denken dat een wedstrijd ons roeitechnisch vast weer wat verder brengt. Zo gezegd zo gedaan. Ons groepje van 12 (ca 8 regelmatige roeiers en 4 invallers) leverde vier enthousiastelingen Caroline, Myriam, Lonneke en Rike. We begonnen in wisselende samenstellingen te oefenen. We vroegen en vonden een invaller in Helen voor het geval iemand tijdens de wedstrijd oma werd. Zoals jullie zien moet je je op van alles voorbereiden, nogmaals dank Helen!

Natuurlijk brengt een wedstrijd je roeitechniek verder maar bovenal is het gezellig.

Tijdens de wedstrijd is er volop tijd om aan te moedigen en te kletsen. Op de vraag hoe is het gladde damesploegje eigenlijk begonnen? Konden de senioren onder ons (we zijn allemaal even oud) vertellen dat het ooit begonnen was met John die vanuit Nieuwkoop vaak mee deed aan de Lingebokaal en de Ankroeiers enthousiasmeerde. Er werd meegedaan in een C4. Een gladde boot was nog niet in beeld.

Roei(st)ers van het eerst uur waren Paulien, Lonneke, Carolien, Ton en Myriam. Later kwamen Nanja, Daniëlle, Corrie en Jesse er bij daarna Rike en recent Thea. Toen er gladde boten kwamen werd er overgegaan op glad roeien. Toen ik erbij kwam werd er volop glad geroeid en meegedaan aan de Lingebokaal en de Twentse Winterwedstrijden. Soms is het wat koud maar het is wel dichtbij werd er gezegd. Dat is zo. En op TWT zijn de taarten erg lekker en bij de Linge is de omgeving sprookjesachtig, daarnaast is het reuzegezellig.

In aanloop naar de wedstrijd kwamen er regelmatig appjes van Dorien over deelname de boot het transport en zo meer. Heel goed geregeld. Onze gladde boot mag niet op onze botenwagen (te lang of te kort) en daarom lenen we tegenwoordig. Welnu wij mochten in de prachtige Swedera van Runen van Daventria los. Een gevoelige boot genoemd naar een bevlogen dame.

Onderdeel van de voorbereiding was: kijk opgewekt, wees aandachtig, dat lukte zeker.

Het was een mooie dag we zijn op de 12e 12e van de 12 deelnemers in ons veld geworden. We grapten al: als je van onderaf begint, zijn wij bij de eersten!

De mannen Marcel, Robert, Stefan en Bas gestuurd door André zijn als 9e van de 13 geëindigd. De mannen zagen er dankzij een gedegen voorbereiding indrukwekkend uit en hun prestaties waren dat ook!

Wij hebben fijn geroeid dankzij een aantal weken coaching door Miguel die ons deze dag uitstekend gecoacht, gestuurd en gereden heeft!

Om beter te leren roeien op een gezellige manier is een wedstrijd een prima middel. Je moet qua uithoudingsvermogen heen en weer naar Keppel kunnen roeien, de terugweg in wedstrijd tempo. Regelmatig roeien en oefenen helpt.

Dichterbij hebben we de Jan Rouwerdinkregatta over 500 m in de zomer, echt aan te bevelen. De afstand is kort er zijn veel gezellige pauzes. Een loting bepaalt wie in welke boot roeit zodat je ervaren en onervaren, lang en kort, recreatief en supersportief door elkaar in de boot hebt zitten echt een goede manier om met veel plezier te beginnen aan het wedstrijdroeien en te proeven van het verenigingsgevoel. Het is dan op de Ank echt een nog gezelliger boel.

Met een hartelijke roeigroet Rike de Boer