arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Glanzende boten na schoonmaakfestijn

Geplaatst op 24-10-2023  -  Categorie: Interne nieuwsberichten


schoonmaak-2Zaterdag 30 september was het weer zover: Bezem in de mast. Het halfjaarlijks schoonmaakfestijn. Net als bij de voorjaarsschoonmaak worden bij de najaarsschoonmaak alle boten uit de loods gehaald en grondig gereinigd. Groene zeep, verdunde azijn voor de kalk en uiteindelijk een wax cleaner waarmee de gele aanslag rigoureus verwijderd kan worden, zodat de boten weer hagelwit blinken.

amerikaanse-rivierkreeftDaarnaast wordt de loods ‘tot op punaiseniveau’ schoongemaakt en worden alle gevonden voorwerpen geïnspecteerd en verzameld. Wie is er nog een trui of pet kwijt? Samen met de leden van de watersportvereniging werd het water voor het vlot ontdaan van invasieve waterplanten. Hierbij werd ook een grote hoeveelheid Amerikaanse rivierkreeften uit het water geschept. Deze exotische soort is in de tweede helft van de vorige eeuw uitgezet en vormt inmiddels op sommige plaatsen een ware plaag. 

Het enthousiasme voor deze grote schoonmaak was weer groot. Als je je het hele jaar door nuttig wilt maken in de schoonmaak is het fijn als je eens de handdoeken meeneemt om thuis te wassen (en daarna uiteraard weer terugbrengt). 

Een ander aandachtspunt waar tijdens de grote schoonmaak mijn oog op viel was het belang van het herkennen van ‘scheurtjes en plekjes die ertoe doen’. Daarover meer elders in deze Nieuwsbrief.

 

Aart Mudde