arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Flink gestreden tijdens zeilwherrywedstrijden

Geplaatst op 22-06-2023  -  Categorie: Interne nieuwsberichten

Afgelopen Hemelvaartsdag waren de zeilwherrywedstrijden van het Comité voor wherrywedstrijden. Deze wedstrijden worden jaarlijks gehouden op de Spiegelplas bij Nederhorst den Berg. Dit jaar was het aantal deelnemende boten 12, wat minder dan in eerdere jaren, onderverdeeld in 3 klassen; 4, 7 en 10 m2 zeil. Desalniettemin levert dit een prachtig schouwspel op. 

wherrywedstrijd-hemelvaart-23Er werd flink gestreden om de beste startpositie bij de bovenwindse boei van de startlijn. Grappig om te zien hoe fanatiek iedereen wordt als het om een wedstrijdje gaat. Zelfs met antiek zeilend erfgoed. Wij voeren in de Leemeermin met 4 m2 zeil onze eigen race want we hadden geen tegenstanders in deze klasse! We hadden daarom al snel na de start (als iedereen ons had ingehaald) goed zicht op het hele veld voor ons. Wel mochten wij in onze klasse een boei eerder ronden en probeerden we dan toch gelijk te finishen. Dat was alsnog een hele uitdaging. Met harde wind zouden we in het voordeel kunnen zijn maar met de zachte wind van vandaag (windkracht 2 à 3) en het kleine zeiloppervlak loopt onze boot echt trager. 

Al met al met een prachtig zonnetje en met prettig gezelschap van ook andere roeiverenigingen een heel geslaagde dag.

De Leemeermin is onze overnaadse scheehouten wherry, ze is aan het einde van de 19e eeuw in Londen gebouwd. Dit erfstuk ligt momenteel bij Willem III in Amsterdam wat een leuke uitvalsbasis is voor tochtjes naar Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam.

Mede dank aan onze teamgenoten, broer Tom en schoonzus Sacha, die een soortgelijk stukje schreven voor roeivereniging Het Spaarne waar zij lid zijn.

 

Rob en Els Harding