arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

De dag van de Clubkampioenschappen 2023

Geplaatst op 24-09-2023  -  Categorie: Verslagen wedstrijden

clubkampioenschap-4

In aanloop naar de wedstrijd werden onderling teams samengesteld en er werd volop getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Er was een groot wedstrijdveld en alle nummers waren vertegenwoordigd. Er deden zowel flink getrainde wedstrijdroeiers mee alsook roeiers die dit jaar pas zijn begonnen met roeien. Ook zij durfden de uitdaging aan.
 
Om 8 uur was iedereen present en werden we door Dorien welkom geheten. Een zeer grote en niet verwachte opkomst.  Daarna volgde de briefing. De start- en finishmensen konden hun positie gaan innemen.  Op volgorde konden de roeiers van de eerste heat vertrekken richting de brug van Laag Keppel.  Onder de brug door en daar ronden en wachten tot je nummer werd afgeroepen om op te roeien naar de voorstart. Dan tempo maken en in vliegende start over de startlijn, duidelijk aangegeven door een strandvlag. Eerst de kleine nummers en daarna de gladde 4-en waarna de C-boten van start konden. De finish was bij Remmelink,  bij de eerste visstoep. Ondertussen konden de vlothonden, de belangstellenden en de roeiers van de tweede heat van koffie en koek gaan genieten. De catering onder aanvoering van Jantine, was druk bezig met de broodjes voor de lunch en er werden pannen met soep gebracht.
 
clubkampioenschap-2Vol spanning werd gewacht op de roeiers. Hoe hebben ze het gedaan en was er naar tevredenheid geroeid? Miguel kwam als eerste om de hoek. Daarna volgden er meer. Niet iedereen was even tevreden over zijn /haar prestatie. Snel de boten op de kant en daarna konden de mensen voor de tweede heat vertrekken. Onze boot had bedacht om met hoedjes op te gaan roeien. Als je het niet redt met het tempo, dan in ieder geval jezelf onderscheiden op een ludieke manier. Op de heenweg werden we door Nanja , onze stuur, nog gewezen op aandachtspunten. We lagen voorbij de brug in een lekker rommelig veld en na  de start konden we in de benen. De adrenaline giert door je lijf en hou je het vol op zo'n afstand. De stuur was zeker niet onbelangrijk in de wedstrijd. Voor de finish konden we nog net een boot kloppen. Dat geeft een kik. Vanaf de kant werden we op diverse plekken aangemoedigd, gefotografeerd en hing er een drone in de lucht. Daarna rustig terugroeien naar de haven.
 
clubkampioenen-2023-300pxNa de wedstrijd werden we bij het schoonmaken van de boten overvallen dooreen forse regenbui . Gelukkig niet tijdens de wedstrijd. Daarna op naar de lunch en werden de punten geteld. Vol spanning op de ontknoping. De trofee was een door Bas Geijs ontworpen en vervaardigde  "gouden dol".
 
De prijzen werden uitgereikt en iedere deelnemer kreeg een medaille. De over-all winnaars waren; Bas en Miguel. Hij ging dus met zijn eigen dol naar huis.
 
Een zeer geslaagd en gezellig clubkampioenschap. Op naar volgend jaar.
 

Trudy

 

Bekijk hier meer foto's:

Foto's Clubkampioenschappen album 1

Foto's Clubkampioenschappen album 2

Uitslagen