arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

BLADEN weer tip top

Geplaatst op 05-01-2023  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 26 november zijn de bladen van de Plevier en Tureluur geschuurd.7-arv-nwsbr-bladen-schuren-feb-2023

Die bladen zijn inmiddels geschilderd. De riemen angen er weer mooi bij.

Woensdag 4 januari zijn de bladen van de Rietzanger, Fuut, Waterral en Snip geschuurd. Aan vrijwilligers om te schuren geen gebrek. Om elkaar niet in de weg te lopen is alleen met de eerste aanmelders een afspraak gemaakt.

Hulde aan de schuurploeg die goed werk heeft verricht.

Harry Piscaer verzorgde het schilderwerk. Dat deed hij niet in het botenhuis maar op een plek waar het stofvrij is en hij rustig de tijd had. Er moeten meerdere lagen geschilderd worden en tussendoor is tijd nodig om te drogen.

Hij heeft nu ook de bijnaam Harry Picasso gekregen vanwege zijn mooie schilderkunst. We hebben dus echte HP’s in het botenhuis hangen. En daar moeten wij zuinig op zijn. 

Advies om de Picasso's langer netjes te houden: let er allemaal op dat de bladen zo min mogelijk op over het gras van het vlot slepen. Sommige roeiers hebben daar een gewoonten van gemaakt. Til de bladen op bij aankomst en vertrek.

Van het slepen over de grasmat van het vlot hebben ze veel te lijden. Overigens, ook het tillen en ophangen van de riemen moet met voorzichtigheid. De bladen zijn kwetsbaar. 

 

Saskia Bruil