arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

ARV de Ank - nieuwsbrief - april 2022

Geplaatst op 12-05-2022

 



header-nieuwsbrief-arv-de-ank-2022003-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van april 2022

 

1. 19 april allereerste Algemene LEDENVERGADERING met wie wil MAALTIJD vooraf

2. MOSTERDTOCHT op zondag 24 april 2022

3. ROEIVAKANTIE in Priepert, van 16 t/m 23 juli

4. Jaarlijkse DAUWroeien op donderdag 26 mei

5. LET OP zaterdag 30 april is de Oude IJssel Race 2022 - doe mee !

6. WEERRIBBEN toertocht, veel zon, veel wind

7. Oude IJssel, het mooiste roeiwater

8. Toertocht UTRECHT, te gast bij Viking

9. ZILVERREIGER, slanke vogel, snelle boot

10. GESLAAGD op woensdag 6 april en op zaterdag 9 april

 

Nieuwsbrief mei 2022

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in de week van 9 mei.

Aanleveren kopij uiterlijk donderdag 5 mei.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

Vriendelijk verzoek:

  • tekst aanleveren in de vorm van een Word-document;
  • afbeeldingen afzonderlijk aanleveren in jpg- ofwel jpeg-format.

 1. Algemene LEDENVERGADERING met wie wil MAALTIJD vooraf

1-arv-alv-kees-jwb-nwsbr-0422-n De allereerste Algemene Ledenvergadering (ALV) van onze roeivereniging is op dinsdag 19 april 2022 om 20.00 uur. Komt allen naar het clubhuis van De Ank. De complete uitnodiging per mail heb je inmiddels al ontvangen. Voorafgaand aan de ALV is er vanaf 18.30 uur een eenvoudige, gezamenlijke maaltijd voor 17 euro per persoon. Hiervoor moet je je speciaal opgeven. Dat kan nog tot uiterlijk 15 april.

 2. MOSTERDTOCHT dit jaar op zondag 24 april

2-arv-mosterd-hans-jwb-nwsbr-0422-n Isala Zutphen en ARV de Ank zetten hun traditie voort met de organisatie van de Mosterdtocht. Het traject is 25 km, van Doetinchem naar Doesburg en terug. Dit jaar is de tocht op zondag 24 april. SCHRIJF je in, uiterlijk op 17 april. Check voor inschrijving de activiteitenagenda aan de rechterzijde van de homepagina van onze website.

 3. ROEIVAKANTIE in Priepert, van 16 t/m 23 juli 2022

3-arv-vakantie-jwb-nwsbr-0422-nVoor een roeivakantie in Priepert staat de botenwagen van de KNRB voor ons gereserveerd in de periode van zaterdag 16 t/m zaterdag 23 juli. Priepert is een kleine plaats aan de zuidoostkant van de Mecklenburgische Seenplatte. Er zijn nog 2 plaatsen vrij.

Wil je mee? Meld je dan uiterlijk op vrijdag 22 april aan.

 4. DAUWroeien op donderdag 26 mei

4-arv-dauw-wanda-jwb-nwsbr-0422-nOp Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei kun je meedoen aan het jaarlijkse Dauwroeien. Het is bijzonder om vanuit de boot de zon op te zien komen. Je hele dag is dan goed.

Aanmelden kan tot uiterlijk op zondag 22 mei. Check de activiteitenkalender op onze website. Vermeld meteen ook of je glad of in een C-boot wil roeien.

 5. LET OP zaterdag 30 april is de Oude IJssel Race 2022 - doe mee !

5-arv-race-miguel-jwb-nwsbr-0422-nZaterdag 30 april is de dag van onze eigen roeiwedstrijd, de Oude IJssel Race. Een 12 km race van Doesburg naar de finishlijn voor onze ARV. De wedstrijd is voor deelnemers in skiff en twee, zowel mannen, vrouwen als ook mix (man/vrouw dubbeltwee). Inschrijven vóór 24 april 2022.

 6. WEERRIBBEN toertocht, veel zon, veel wind

arv-weerribben-gert-nwsbr-0422-nDe Weerribben toertocht op zondag 3 april 2022, het zou 12 graden kouder worden dan de week ervoor. Bij de roeiclub 't Diep bij Steenwijk was het een drukte van belang, de sloten waren bevroren, maar de zon scheen. Wel de hele dag stevige wind. We waren gelaagd gekleed tegen de kou. Het was een prachtige, afwisselende tocht.

 7. OUDE IJssel, het mooiste roeiwater

arv-interview-maria-nwsbr-0422-n Kim uit Giesbeek oriënteerde zich op mogelijkheden om weer te gaan roeien. Een dorpsgenoot attendeerde haar op roeien op de Oude IJssel. Doetinchem? Is daar een roeiclub? Al gauw was Kim verkocht: het mooiste roeiwater waar ze ooit had geroeid.

 8. Toertocht UTRECHT, te gast bij Viking

arv-utrecht-gert-jwb-nwsbr-0422-nHet eerste deel voert ons Utrecht uit, door het prachtige Amelisweerd naar de lunch bij het landhuis Oud Amelisweerd. Daarna terug naar de stad en door de Singel om de binnenstad heen.

Gert Mulder doet verslag.

 9. ZILVERREIGER, slanke vogel, snelle boot

9-arv-boot-met-name-vogel-nwsbr-0422-n De zilverreiger is tegenwoordig regelmatig te zien in alle soorten waterrijk landschap. Eén van onze gladde 4 en heet Zilverreiger. In het voorjaar worden deze boot en de Lepelaar, de andere gladde 4, uitgerust met een Coxbox (microfoon, versterker en luidsprekers): de stuur hoeft dan niet meer hard te roepen en ook de boeg krijgt instructies goed mee.

 10. GESLAAGD op woensdag 6 april en zaterdag 9 april

5-arv-geslaagd-andre-jwb-nwsbr-0422-nOp woensdag 6 april slaagden twee C-roeiers voor hun examen. Op zaterdag 9 april waren er onder winterse omstandigheden examens glad roeien.

Zie het overzicht met de namen van alle veertien geslaagden.

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank