arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Liset krijgt een vakantiegevoel van roeien

 

Het was zwaar bewolkt op de één na laatste dag van het jaar en een uurtje voor de start van de allereerste Oliebollenrace toen wij elkaar spraken in het in kerstsfeer gehulde clubhuis.

5-arb-nwsbr-interview-feb-2023 2

De in Heerlen geboren en getogen Liset is vanuit een compromis in Doetinchem terechtgekomen. Ze studeerde in Nijmegen. Haar vriend kwam uit het midden van de Achterhoek: Beltrum. Daar wilde Liset echt niet wonen. Zo kwam ze terecht in Doetinchem.

In Nijmegen roeide Liset bij Phocas, een mooie roeivereniging met botenhuis aan het Maas-Waal kanaal. Je kon er snel vooruitgang boeken omdat de eisen veel minder streng waren dan bij onze ARV! Ze roeide daar een jaar, coachte al, was lid van de activiteitencommissie en had een gezellig vriendinnen-roeiclubje waarmee ze nog steeds een hechte band heeft. Ook deed ze mee aan amateurroeiwedstrijden, onder meer in Amsterdam.

Liset is de enige van de vriendinnenclub die het roeien weer heeft opgepakt. Alleen, in Nijmegen werd wel aan boordroeien gedaan. Bij ons (nog) niet ….

Dus toch maar in de zomer van 2021 op naar de ARV de Ank, waar secretaris Kees haar rondleidde. “Stap maar in en roei lekker mee”, opperde Kees. Ze roeiden tot aan de hoogspanningsmasten. Liset kwam met dikke blaren op haar handen weer terug in de haven. Toch maar les genomen!  

Liset geniet met volle teugen van de ontspanning die ze voelt op het water, je krijgt er een leeg hoofd van en hoeft even aan niks anders te denken dan het roeien. Een beetje meditatief. Ze krijgt er een vakantiegevoel van.

Inmiddels gaat Liset met zevenmijlslaarzen door de opleidingen en er gaan zelfs geruchten dat ze dit jaar mee gaat doen met de Elfstedenroeimarathon.

Als suggestie heeft Liset het doen van een ergometer-race, zodat we een alternatief hebben als het ooit slecht weer is tijdens een gepand evenement.

 

Maria Lauret

 

Liset geeft het estafettestokje door aan Stefan Zwaferink.